Enovate internetmarketing
Image default
Internet marketing

Wat is de kracht van B2B videomarketing?

Wat wordt er verstaan onder B2B videomarketing?

B2B videomarketing is een vorm van marketing. Hierbij wordt in de communicatie van de ene partij naar de andere partij ingezet op video. Het is daarmee een strategie die bijdraagt aan het verstevigen van de positie van de verzendende partij. Simpelweg gezegd maakt de verkopende partij gebruik van video om de ontvangende partij over te halen tot koop over te gaan. Door B2B videomarketing op de juiste manier in te zetten zorg jij voor een stevige positie in je marktomgeving.

Manieren om B2B videomarketing te gebruiken

Video is op veel verschillende manieren in te zetten. Het hangt er maar net vanaf wat jouw doelstelling ermee is. De achterliggende gedachte zal hier vaak zijn om het aantal verkopen omhoog te krijgen. Maar direct hoeft dit niet altijd de doelstelling te zijn. Wellicht wil je eerst focussen op het aangaan van een langdurige klantrelatie. Of wil je je ontvangers daadwerkelijk helpen met het oplossen van problemen.

Maak tutorials en verstevig je autoriteit

Denk voor de laatste bijvoorbeeld aan tutorials. Soms spelen er zaken in jullie marktomgeving die lastig te begrijpen zijn en uitleg nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van bepaalde marketingmodellen, of kantoorapparatuur. In plaats van grote lappen saaie tekst met complexe illustraties kun je inzetten op video. Met bewegend beeld kun jij de kijker helpen het probleem op te lossen. Doe je dit structureel? Dan ziet de kijker jou op een gegeven moment als autoriteit. Deze weet na het kijken van een paar nuttige video’s van jou dat jij volgende week weer met een praktische uitlegvideo komt. Misschien raden ze jou zelfs aan bij collega’s, vrienden of kennissen. Zo groeit je zogeheten fanbase.

B2B videomarketing voor het creëren van sfeer

Je kunt ook een kijkje achter de schermen geven. Zo laat je de kijker zien hoe het er aan toegaat bij jou op de werkvloer. Deze krijgt hierdoor een bepaalde feeling met je bedrijf. Erg vrolijk, persoonlijk, professioneel, resultaatgericht, et cetera. Al deze eigenschappen kun je in deze video(‘s) voorbij laten komen. Hoe meer een kijker zich verbonden voelt met jouw business, hoe sneller deze een aankoop bij je zal doen.

Focus op de meerwaarde van je aanbod

Uiteraard kun je natuurlijk ook gewoon je product of dienst verkopen. Het is hierbij verstandig om niet te focussen op de eigenschappen hiervan, maar op de meerwaarde. Wat is de reden dat de kijker tot koop moet overgaan? Welke problemen neemt jouw aanbod weg bij de kijker? Welke behoeften van de kijker worden vervuld met jouw aanbod? Hoe wordt hun leven makkelijker gemaakt door jouw aanbod? Door te focussen op deze emotie laat jij de meerwaarde zien. Dit zal veel beter werken dan een algemeen en standaard verkooppraatje over hoe goed je nieuwe product of dienst wel niet is.

Vraag de specialist in B2B videomarketing om hulp

Als je de beste resultaten behalen wilt, is het verstandig om een specialist op het gebied van B2B videomarketing in te schakelen. Deze kan jou adviseren in welke beslissingen je wel of niet moet maken als je er zelf mee aan de slag gaat. Uiteraard kun je ook kiezen om deze taak uit te besteden aan een partij als deze. Zo kun jij optimaal gaan scoren door in te zetten op B2B videomarketing.

https://www.omcbase.nl/b2b-videomarketing/