Enovate internetmarketing
Image default
Internet marketing

Hoe maakt een online marketingbureau gebruik van AI?

Kunstmatige Intelligentie (AI) is momenteel een zeer actueel onderwerp waar online ondernemers maar niet over uitgepraat raken. De opkomst van AI roept voor veel ondernemers de belangrijke vraag op: hoe kan ik AI als tool inzetten? Binnen de content marketing-branche worden tools zoals ChatGPT zelfs steeds vaker toegepast om de content-marketing voor webshops te optimaliseren. Maar in welke mate is dit haalbaar? We hebben deze vraag voorgelegd aan een specialist van Semwerkt, een online marketingbureau met vele certificaten zoals het officiële Google Ads Partner-certificaat, het Channable Partner-certificaat en het online marketing keurmerk.

Hoe zet een online marketingbureau AI in bij content marketing?

Om meer inzicht te krijgen in het gebruik van ChatGPT op de contentafdeling van Semwerkt, hebben we een aantal vragen voorgelegd aan contentspecialist Joshua. Hij benadrukt: “Het is belangrijk om te weten dat we content niet met AI genereren. Integendeel, de content die we voor onze klanten schrijven, wordt geschreven door experts. Contentspecialisten zijn gespecialiseerd in het schrijven van helpful content. Dit is content die voor je lezer waardevol is, maar die ook de SEO van je website verbetert. ChatGPT kan ons hierbij helpen. Maar het is nog geen goed idee om ChatGPT volledige teksten te laten genereren. Het programma komt nog niet in de buurt van de kwaliteit van de content die wij zelf schrijven.”

Hoe zet je AI in bij content marketing?

Content is een belangrijk component van zoekmachine-optimalisatie. Dit is een van de vele diensten die een online marketingbureau aanbiedt. Volgens Joshua kunnen marketing-specialisten AI op de volgende manieren gebruiken:

  • Voor het opdoen van inspiratie;
  • Voor het genereren van herschreven content en bulk-content;
  • Voor het snel verzamelen en op een rij zetten van informatie;
  • Voor het converteren van audio (zoals een interview) naar tekst;
  • Voor het vertalen van content;
  • Voor het snel bewerken van afbeeldingen.

AI is een tool, geen vervanging van specialisten

AI ondersteunt het team van Semwerkt als gereedschap, maar het is geen vervanging van de gepassioneerde specialisten die voor jouw bedrijf aan de slag gaan. Wil je je zoekmachine-marketing verbeteren? Dan is Semwerkt de juiste keuze voor jou. Bij Semwerkt werken SEO-specialisten en contentspecialisten die samen je website onder de loep nemen. Wat zijn de sterke punten van je website en waar liggen nog kansen?

Wil jij ook goede SEO-teksten laten schrijven? Neem dan contact op met Semwerkt!