Enovate internetmarketing
Image default
Banen en opleidingen

Wanneer is de beste tijd voor een recruiter om e-mails te verzenden?

Een goede verkoopbrief schrijven voor een baan is één ding, maar de “juiste” kandidaat motiveren om te reageren is helaas iets heel anders. Vanwege de grote concurrentie tussen recruiters wordt het moeilijker om op kandidaten te jagen, dus het is de moeite waard om op de verzendtijd van de e-mail te letten als je gelezen wilt worden. De meeste kandidaten zullen uw e-mail in de eerste 60 minuten lezen (de kans is klein dat ze deze na 24 uur openen). Als je op het verkeerde moment een bericht verstuurt, wordt je kans op succes kleiner.

Er zijn verschillende richtlijnen voor recruiters om sneller op kandidaten te jagen:

Moet u e-mails verzenden tijdens vakanties en weekenden?

Wat is gemakkelijker: gehoord worden in een menigte of een kleine groep? Het antwoord is duidelijk. Als u niet hoeft te concurreren met anderen, is de kans groter dat u opgemerkt wordt. Een antwoord krijgen op uw e-mails is niet anders.

Volgens het onderzoek van Yesware wordt uw brief waarschijnlijk geopend als u deze in het weekend verstuurt, dan zullen andere recruiters niet met u concurreren.

In het weekend zijn de reacties op e-mail het hoogst

Volgens Beamery is zondagavond het beste. Mensen maken zich vaak klaar voor de nieuwe werkweek en reageren sneller op e-mails.

Als je doordeweeks toch e-mails wilt versturen

Als u zich ongemakkelijk voelt bij het verzenden van e-mails naar kandidaten in het weekend, hoeft u zich geen zorgen te maken, u kunt nog steeds geweldige resultaten behalen. Houd er rekening mee dat de concurrentie veel zwaarder zal zijn omdat uw brief niet alleen verloren kan gaan in andere zakelijke e-mails, maar ook tussen marketingmails en andere aanbiedingen van headhunters.

Als u de beste dag kiest om uw e-mail te verzenden, moet dit donderdag zijn. Op donderdag kunt u rekenen op een hoge open rate.

In één oogopslag zult u zien dat het verzenden van e-mails op vrijdag productiever is dan op maandag! Als je in een team zit dat aan het begin van de week e-mails op vrijdag achterlaat, is het tijd om je principes opnieuw te bekijken.

Wanneer moet u brieven sturen: ’s ochtends of’ s avonds?

Yesware-gegevens laten zien dat e-mails die u ’s morgens vroeg of’ s avonds verstuurt, beter presteren dan e-mails die midden op de dag worden verzonden. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, voorkom je op deze manier concurrentie met een enorme stroom andere e-mails.

In de ochtend en avond is de kans groter dat de kandidaat uw brief opent en beantwoordt (ongeveer 45%).

Beste tijd van de dag om e-mail te verzenden

Beschouw deze gegevens niet als een feitelijke verklaring, doe uw eigen onderzoek om erachter te komen wanneer kandidaten het beste op u reageren. Alles hangt immers af van uw doelgroep. En vergeet natuurlijk de inhoud van de brief niet: het gebrek aan waarde voor de kandidaat speelt u niet in de kaart wanneer u de brief verstuurt.

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/