Enovate internetmarketing
Image default
Banen en opleidingen

Waarom zou je een vrachtwagenchauffeur willen worden?

Misschien heb jij jezelf wel eens afgevraagd…Waarom zou iemand ooit een vrachtwagen chauffeur willen worden? De hele dag alleen maar aan het rijden. Het antwoord op waarom iemand vrachtwagenchauffeur wilt worden is logischer dan je denkt. Wij vertellen het je in deze blog. Maar wat heb je nodig om als vrachtwagenchauffeur te kunnen werken? Waarom zou je een vrachtwagenchauffeur willen worden?

Vrachtwagenchauffeur als beroep

Nederland heeft nooit voldoende vrachtwagenchauffeurs. Ben jij op zoek naar een baan als deze, dan heb je die zo gevonden. Er zijn voldoende bedrijven in Nederland die iemand kunnen begeleiden om een goede vrachtwagen chauffeur te worden.

Voornaamste reden van vrachtwagenchauffeurs

Heb jij ooit aan iemand kunnen vragen waarom hij of zij graag dit beroep wilde uitoefenen? Je zult vaak te horen krijgen van vrachtwagenchauffeurs dat vrijheid de voornaamste reden is voor hun beroep. Niet te hoeven werken op één vaste plek, in een fabriek of kantoorgebouw. Alleen jij, op de weg met je lading.

Indrukwekkend beroep

Er komt ook een stukje verantwoordelijkheid bij om de hoek kijken. Verantwoordelijkheid spreekt veel aspirant-chauffeurs aan. Je moet een lading op tijd kunnen leveren en netjes kunnen lossen. Een vrachtwagen is best een indrukwekkend voertuig en je goed tussen het verkeer heen kunnen bewegen is niet zomaar iets wat voor iedereen is weggelegd.

Nooit zonder werk komen te zitten

Maar een baan hebben is iets waarbij jij je geen zorgen hoeft te maken als je vrachtwagenchauffeur bent. Het tekort aan gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs nam de laatste jaren flink toe. Er stonden eind 2017 zo een 7000 vacatures open in Nederland voor vrachtwagenchauffeurs.

Wat heb je nodig om vrachtwagenchauffeur te worden?

Het is vanzelfsprekend dat je een vrachtwagenrijbewijs nodig hebt. Vrachtwagenrijbewijs wordt ook wel rijbewijs C of CE genoemd. Je rijbewijs moet bovendien een code 95 hebben, ofwel het vroegere chauffeursdiploma. Wist je dat je bij verschillende ROC’s een Mbo-opleiding tot chauffeur goederenvervoer kunt volgen? Veel werkgevers bieden in de logistieke sector opleidingstrajecten aan.

https://eurotransportcollege.com/vrachtwagen-chauffeur-worden/

Gerelateerde artikelen

Een loopbaanassessment laat de sterke en zwakke punten zien

Informatie Analist, internationaal

Hardwerkende Poolse werknemers inhuren