Enovate internetmarketing
Image default
Banen en opleidingen

Een loopbaanassessment laat de sterke en zwakke punten zien

Met een loopbaanassessment kom jij erachter welke baan het beste bij jou past. Waar liggen jouw kwaliteiten, maar ook waar liggen jouw zwakke punten komen aan bod bij de loopbaanassessment. Op deze manier weet jij wat voor baan er met welke functie eisen goed aansluit bij jou als persoon. Zo’n assessment wordt vaak ingezet wanneer er in een bedrijf een reorganisatie plaatsvindt, om zo de medewerkers aan de juiste functies te verbinden en te kijken wie er wel en niet in het bedrijf thuishoort. Welke schakels kunnen we niet missen en met welke kwaliteiten worden we weer een stukje beter? Tijdens een loopbaanassessment kan jij je van je goede klant laten zien en het bedrijf aantonen dat jij onmisbaar bent! 

Doorgroeimogelijkheden en plaatsvervangers

Niet alleen voor een reorganisatie is een loopbaanassessment goed, maar ook gewoon om te kijken naar de mogelijkheden die er binnen je bedrijf zijn. Wat voor medewerkers heb je en wat voor kwaliteiten zijn er binnen je onderneming aanwezig? Door dit te weten weet je ook waar je de strategieën op moet aanpassen en waar je de medewerkers kunt indelen. Heb je een mogelijkheid tot doorgroeien als medeweker of moet je juist een stapje terug doen op de ladder? Het moet de medewerkers motiveren om een functie te beoefenen die goed aansluit. 

De kwaliteiten van je medewerkers

Het is niet alleen voor de medewerkers fijn om deel te nemen aan een loopbaanassessment, omdat zij er dan zelf achter komen of ze wel op de juiste plek zitten. Maar zeker voor het bedrijf zelf is de loopbaanassessment eigenlijk onmisbaar. Misschien zit er wel een medeweker op een heel andere plek dan waar deze effectief kan worden ingezet en hierdoor loop je misschien wel mooie kansen mis. Kom er dus achter wat jouw medewerkers allemaal in huis hebben met de loopbaanassessment.