Enovate internetmarketing
Image default
Bedrijven

Dropshipping is een gevaarlijke trend van 2020

Dropshipping is echt booming in 2020. Zo zie je op steeds meer plekken dezelfde producten tegen verschillende prijzen. Een website waar je als consument met name moet opletten is Bol.com. Op deze website zijn namelijk heel veel dropshippers actief. Zorg er dus voor dat je product wel te vertrouwen is en niet ergens goedkoper. Het kan namelijk zijn dat je dus wordt afgezet. Zo denk je dat je iets goedkoops koopt maar achteraf blijkt dat het eigenlijk als origineel product voor 50 euro goedkoper op de website staat.

Geld verdienen aan jongeren

Dropshipping is een vorm van producten verkopen die dit jaar flink aan formaat heeft gewonnen. De reden hiervoor is dat er veel mensen actief zijn die jouw als consument beloftes maken over bakken met geldt. Dit zie je bijvoorbeeld heel erg op YouTube. Bij de reclames tussen de filmpjes worden met name jongeren overtuigd dat ze kunnen stoppen met school en bakken met geld kunnen verdienen. Deze personen die dit verkondigen bieden vervolgens een peperdure cursus aan. Kijk we kunnen niet elke persoon apart doorlichten maar als we naar het gros kijken dan volgen ze allemaal hetzelfde patroon. Zo ze je ze op een of andere chic eiland in Azië verkondigen dat zij het leven hebben uitgevonden. Maar eigenlijk zijn het gewoon oplichters. Want ze targetten een groep mensen die niet getarget mag worden via de Nederlandse wet. Zo richten ze zich met name op mensen die op de middelbare school zitten. Maar ze zeggen dat ze mikken op 18+. Waar deze mensen makkelijk gebruik van maken is dat veel mensen op YouTube een account aanmaken en vervolgens aangeven dat ze 18 zijn terwijl ze nog 14 of 15 zijn bijvoorbeeld. Deze groep is namelijk het meest vatbaar voor deze reclames. Deze groep mensen heeft namelijk maar een doel en dat is cursussen verkopen aan minderjarigen om zo langer op deze eilanden rond te hangen. Deze jongeren hebben niet door wat ze eigenlijk doen en met name welke wet- en regelgeving hier van toepassing op is.

Wat werkt wel?

Wil je nu echt een eigen bedrijf? Spreek er dan met vrienden en ouders over. Als zij dan ook van mening zijn dat het een goed idee is koop je niet zo’n cursus maar laat je een website maken via professioneel website laten maken. Vervolgens kun je dan via de website van professioneel website laten maken je producten verkopen.

https://web-wings.nl/