Enovate internetmarketing
Image default
Bedrijven

Top 4 Innovaties in Zonne-energie

De industrie voor zonne-energie heeft echter links en rechts innovaties gelanceerd, waarvan sommige een serieuze (en positieve) invloed kunnen hebben op de energiesystemen.

 

Om verschillende redenen zijn onze energiesystemen aan een grondige update toe. Het gebruik van aardolie (en andere van fossiele brandstoffen) voor de opwekking van energie heeft een aantal grote nadelen, waaronder de beperkte voorraden, de uitstoot van broeikasgassen en andere vervuilende stoffen tijdens het gebruik, en voor de meeste landen de afhankelijkheid van buitenlandse olie- en steenkoolvoorraden (en de onvermijdelijke prijsstijgingen die daarmee gepaard gaan). Zonnepanelen Arnhem zocht het voor je uit.

 

1.      Micro-omvormers

Een essentieel onderdeel van de zonnestroompuzzel voor woningen is de omvormer – het apparaat dat de gelijkstroom die door zonnepanelen wordt geproduceerd, omzet in wisselstroom (waar onze huizen op zijn aangesloten). De prijs van een omvormer voor de stroom die u op uw dak zou kunnen produceren was vroeger vrij hoog (en bovendien inefficiënt), maar met de komst ook van micro-omvormers, is het mogelijk om slechts één zonnepaneel (en één omvormer) te hebben om uw zonne-energie opwekkingsstation te starten.

 

2.      Zonnepanelen met een infraroodspectrum

Er wordt nu een bepaalde hoeveelheid energie per zonnepaneel gewonnen. Maar onderzoek naar de toepassing van nieuwe materialen (vanadium en titanium) in halfgeleiders voor zonne-energie zou kunnen betekenen dat onze zonnepanelen in de praktijk in de toekomst ook een hoeveelheid van het infraroodspectrum kunnen opvangen en omzetten in elektriciteit.

 

3.      Zonnepanelen met haren?!

Dit innovatieve zonne-energiesysteem is niet toe aan een goede scheerbeurt. Het is in feite een product gemaakt met nanotechnologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van licht-absorberende nanodraden op koolstof-nanobuisjes-weefsel. Deze nanodraden kunnen meer energie van de zon absorberen dan silicium, waardoor energie wellicht efficiënter kan worden gewonnen (en waardoor we een leuke nieuwe term hebben: “harige zonne-energie”).

 

4.      Zonnecellen in je ramen

Ramen die met een nieuwe coating zijn behandeld om elektriciteit op te wekken, blijven doorschijnend, maar kunnen zonlicht omzetten in energie. De coatlaag van deze zonneramen zorgt voor de kleinste functionerende zonnecellen ter wereld (minder dan ¼ van de grootte van een rijstkorrel!) en kan worden aangebracht bij kamertemperatuur, zonder dat daarvoor gespecialiseerde productiefaciliteiten nodig zijn.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-arnhem/