Enovate internetmarketing
Image default
Bedrijven

Hoe creëert u thuis een fijne werkplek?

Veel mensen zijn door de coronacrisis steeds meer thuis gaan werken. Toch kan het moeilijk zijn om een juiste werkplekinrichting te creëren omdat u natuurlijk thuis wat minder ruimte hebt dan bijvoorbeeld bij een groot kantoorgebouw. Toch zijn er veel kleine dingen die u kunt doen om er voor te zorgen dat uw werkplekinrichting thuis een stuk comfortabeler voor u is. Met de onderstaande tips kunt u thuis net zo lekker werken als op kantoor door de ideale werkplekinrichting!

Ruimte

Het belangrijkste is dat u in een ruimte zit waar u weinig afleiding hebt en goed gefocust kunt werken. Zorg dus dat u in een kamer zit met veel zonlicht en geen afleidende kleuren. U kunt er zelf voor kiezen of u naar een muur gedraaid wilt zitten of dat u juist de hele kamer in wilt kijken tijdens het werken. Welke van de twee beter is ligt echt aan uzelf aangezien dit per persoon verschilt. De ene voelt zich beklampt wanneer ze tegen een muur staren terwijl de andere dit niet afleidend vindt. Probeer beide uit en bepaal voor uzelf wat u het prettigst vindt!

Bureau

Zorg ervoor dat uw bureau niet te rommelig is. Leg dus alleen spullen neer die u echt gebruikt tijdens het werken. Leg andere boeken of andere documenten die u niet nodig heeft ergens in een kast. Onderzoek laat namelijk zien dat een opgeruimde werkplek er voor zorgt dat u meer gefocust bent. Wanneer er veel rommel ligt bent u sneller afgeleid aangezien uw brein onderbewust aan deze rommel denkt.

Gebruik

Gebruik uw studeerkamer ook echt alleen maar om te studeren en zorg dat u niet hier televisie gaat kijken of ander vermaak. Uw brein moet uw kantoorkamer ook echt als kantoorkamer blijven zien, door andere dingen er te gaan doen verpest u dit en wordt u waarschijnlijk minder goed gefocust.

https://conceptualfurniture.com/nl/werkplekinrichting/