Enovate internetmarketing
Image default
Energie

Let hier op als je LED strips gaat kopen

Je bent dus van plan om LED-strips te gaan kopen. Wat leuk! Tot het heden behoort de sfeervolle manier van licht creeën een van de meest populaire manieren dat gebruikt wordt. Een van de meest belangrijke voordelen ervan is dat het weinig stroom verbruikt waardoor kosten worden verlaagd. Wil je weten wat de andere voor en nadelen zijn over het aanschaffen van LED-strips. Hier leggen we dit precies uit voor u tot u er zeker van bent welke variant u wilt en precies wat u kan verwachten van de decoratieve lichten. Daarnaast geven we u in deze tekst een aantal voorbeelden waar u het kan aanleggen.

Waar moet op worden gelet wanneer je LED-Strips wilt aanschaffen

Het eerst waar aan gedacht moet worden heeft natuurlijk te maken met hoeveel je wilt betalen. Daarom is het belangrijk om te overwegen of je een 12 volt, of een 24 volt. Natuurlijk zal een 12 volt altijd goedkoper zijn. Echter als je een grootte ruimte moet verlichten is de 24 volt aan te raden. Wanneer meer stroom wordt verbruikt, scheinen de lichten ook veller. 

Een ander punt waar op gelet moet worden is het aantal chips dat op de strip zijn. Meestal heb je de keuze om 150, 300 of 600 lampen per meter. Wanneer er meerdere chips naast elkaar staan hoe veller het wordt. Dit zijn 2 aspecten in het kiezen wat jij wilt. Hoeveel licht heb je nodig moet je jezelf afvragen.

Waar vaak niet aan wordt gedacht, is het kiezen van de juiste LED transformator. Bij elke Strip dat je koopt heb je altijd een transformator nodig. een transformator is een apparaat waar de opdrachten naar gestuurd worden. Wanneer je wilt dat het licht rood wordt, geeft de transformator dat aan. Als je niet zeker bent hoe je de juiste moet kiezen is dat redelijk gemakkelijk. Wanneer je weet hoeveel vermogen de stript verbruiken per vierkante meter vermedigvuldig je dat keer de aantal meters dat de transformator moet voorzien van stroom. Het is belangrijk om te noteren dat een transformator niet meer dan 80% van de totale vermogen belast mag worden. Dus wanneer je de berkening maakt. Zorg er altijd voor dat 20% extra wordt toegevoegd aan de berekening.

Ook moet gekeken worden naar hoeveel kleurtemperaturen aanwezig zijn bij het product. Sommige varianten hebben alleen maar wit-licht. Terwijl je bij andere uit meer dan 30 verschillende soorten kleuren kan kiezen.

De voor en nadelen waar mee gehouden moet worden

voordelen:

  • afhankelijk van welke je koopt kan dit soort manier van licht aanleggen tot wel 25%-91% aan stroom besparen

  • het hoeft niet onderhouden te worden

  • Je kan veel langer ermee doorgaan. Kan jaren duren voordat je het moet vervangen

  • het bevat geen giftige stoffen

  • voor 99% recyclebaar

  • Wordt niet snel warm en kan tegen extreme kou

Nadelen:

  • De kwalileit per product verschilt erg veel waardoor je goed moet uitzoeken waar je het aanschaft

  • Wanneer de LED-verlichting warm wordt, is er sneller kans op schade

  • De verlichting is duurder over het algemeen in vergelijking met andere lampen

  • Niet alle LED-strips hebben een dimmer waardoor je de helderheid niet zou kunnen aanpassen. Echter zijn er genoeg die dat wel hebben.

Tips waar je het kan aanleggen

De opties waar je uit kan kiezen zijn niet op te tellen op 2 handen! Meestal kun je dit soort licht het best op de muur plakken zodat de gehele ruimte verlicht is. Wat ook vaak wordt gedaan is de lichten onder het bed te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het niet al te vel is maar het geeft wel meer sfeer aan een slaapkamer. Nog veel meer ideeën kunnen bedacht worden maar wanneer een beetje creatief ernaar gekeken wordt, kom ook jij op een leuk idee! Misschien kies je er wel voor om het rondom een spiegel te doen, op de trap, om het bad heen. in de gang. Leef je uit met je creativiteit en maak er was sierlijks van!

 

Gerelateerde artikelen

De beste elektrische boilers vind je hier!