Enovate internetmarketing
Image default
Energie

Het belang van het futureproofen van je nieuwe huis

Iets waar mensen die al een tijd in een huis wonen vaak tegenaan lopen zijn enkele tekortkomingen. Van ruimtes die achteraf toch iets groter hadden moeten zijn tot deuren die eigenlijk helemaal niet op een handige plek zitten, en zijn een hoop mogelijke problemen. Al deze problemen hadden voorkomen kunnen worden door ver genoeg van te voren na te denken. Maar sommige problemen zijn nog niet helemaal te voorzien, maar je kan wel weten dat er ooit iets nodig gaat zijn. Een probleem dat vrij goedkoop te voorkomen is een toekomstig tekort aan kabels. Het is namelijk veel goedkoper om elektriciens is de buurt tijdens de bouw alvast extra kabels aan te laten leggen.

Is het zo’n groot probleem om niet alvast kabels klaar te hebben

Het alvast aanleggen van meer kabels bij de bouw van een huis maakt het bouwen van het huis inderdaad een klein beetje duurder. Maar je weet nooit wat er in de toekomst nog nodig gaat worden, zo zie je dat er steeds meer elektrisch verwarmd wordt, het kan dus handig zijn om hier alvast kabels voor aan te laten leggen terwijl de muren nog open liggen. Zo hoef je in de toekomst geen dure verbouwing uit te voeren, en bespaar je op de lange termijn een hoop geld. Ook kan het gebruik van je huis veranderen, met het woningtekort zie je dat veel huizen worden opgesplitst. Als de bovenverdieping wordt afgesplitst is het handig als daar ook een kookplaat kan liggen.

Andere kabels die nodig kunnen zijn

Ons advies beperkt zich niet alleen tot elektriciteitskabels. Zo zijn ethernetkabels ook belangrijk, we raden je dan ook aan om ethernetkabels met overcapaciteit door het hele huis aan te leggen terwijl het nog goedkoop is. Het internet of things is nu enorm in opkomst, en we weten nog niet waar het stopt. Wifi werkt, maar het gaat niet goed door muren heen, en hoe meer apparaten Wifi gebruiken, hoe slechter het voor de andere apparaten is.