Enovate internetmarketing
Image default
Computers / Software / Globalization

Nee, hè?! Mijn Mac start niet meer op! Wat moet ik nu?

Als je Mac niet meer opstart, is dat natuurlijk meer dan vervelend. Je kunt nu bijvoorbeeld niet meer bij dat ene belangrijke bestand en ook niet bij die leuke vakantiefoto’s van vorige maand. Er hoeft echter nog niet zo veel aan de hand te zijn. Met de stappen die we je hieronder geven krijg je je Mac namelijk in no time weer aan de praat.

Wat moet je precies doen?

We leggen je hieronder uit welke 3 stappen je moet doorlopen om ervoor te zorgen dat je Mac weer als een zonnetje draait.

Stap 1: doe een eerste check

Controleer allereerst of je Mac echt niet meer opstart of dat deze alleen niet meer aan gaat. Hiervoor dien je de powerknop in te drukken. Heb je dat gedaan, maar hoor je daarna niet het geluid van de fan die aangaat, geen opstartgeluid, blijft het beeld op zwart en gaan er ook geen lampjes branden? Dan weet je dat je Mac niet echt niet aangaat en dus ook niet aan opstarten toekomt. Is dat het geval, dan raden we je aan de reparatie aan deskundigen over te laten.

Gaat je Mac wel gewoon aan, maar kun toch je niet verder? Dan is er waarschijnlijk een probleem met opstarten. Om dat probleem op te lossen ga je naar stap 2.

Stap 2: start je Mac op in ‘Recovery Mode’

Wil je Mac niet opstarten? Controleer dan eerst even of er een probleem is met de harde schijf en of het echt het besturingssysteem is dat niet wil laden. Dit doe je door gebruik te maken van ‘Disk Utility’. Zet hiervoor je Mac uit en houd de Command (?)-toets en de R-toets ingedrukt. Laat de toetsen weer los op het moment dat het logo van Apple in beeld verschijnt. In een apart schermpje zul je nu naar ‘Disk Utility’ kunnen gaan en daarop kunnen klikken. Klik vervolgens op ‘Verify Disk’ om te checken of je harde schijf defect is. Is dat het geval? Neem dan contact op met de experts van Apple zelf en laat de reparatie aan hen over. Is dat niet het geval? Ga dan naar stap 3.

Stap 3: start je Mac op in ‘Safe Mode’

Start je je Mac in ‘Safe Mode’ op, dan gaat het systeem zelf na waar de fout zit die ervoor zorgt dat je Mac niet meer opstart. Als het even meezit, kun je je Mac hierna ook weer via de normale weg opstarten. Om je Mac in ‘Safe Mode’ op te starten, dien je ‘m weer uit te zetten en op te starten terwijl je de Shift-toets ingedrukt houdt. Als het goed is, verschijnt het logo van Apple nu op je beeldscherm. Start je Mac een paar minuten later op in reguliere modus en kijk of dat werkt.

Het probleem is toch nog niet verholpen…

Heb je de alle stappen doorlopen, maar start je Apple Mac nog steeds niet op? Schakel dan de hulp in van een specialist in Mac reparatie in Amsterdam. Hij of zij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk weer met je Mac aan de slag kunt.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/imac-reparatie-amsterdam/