Enovate internetmarketing
Image default
Computers / Software / Globalization

Hoe realiseer je een hoge traceerbaarheid?

Traceerbaarheid van producten is enorm belangrijk voor de veiligheid van de consument. Wanneer er bijvoorbeeld een fabrieksfout zit in een product, kan dit schade aanbrengen aan de gezondheid van de consument. Zo kan het zomaar eens voorkomen dat er een verkeerd ei zit in een doos eieren, maar het kan ook zoiets simpels zijn als een gat in een koffiefilter. Fabrieksfouten worden nu eenmaal gemaakt, maar om de schade ervan te beperken, is het van groot belang om de foutieve producten te kunnen traceren.

Het belang van traceerbaarheid is nu wel duidelijk, maar hoe realiseer je het eigenlijk? Een chip in ieder product is overdreven en bovendien ook schadelijk voor de mens. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om dit door te voeren, aangezien je geen chip wil opeten als je een sinaasappel van de fruitschaal pakt. Dé manier waarop we producten daarom traceren, is middels codering. Ieder product wordt voorzien van een barcode of ander etiket, waaraan de leverancier en consument onder andere kunnen zien wat de houdbaarheidsdatum, fabriceerdatum en artikelnummer zijn van het product. Op die manier was het eerder bijvoorbeeld mogelijk om eieren terug te halen uit supermarkten, die een gevaarlijk virus bevatten. Een bedrijf dat zich zorgvuldig bezighoudt met deze codering is het coderingsbedrijf Koenig & Bauer. Volgens een geavanceerd etiketteersysteem met een laser graveermachine weten zij producten te voorzien van harmonische etiketten.

Ben jij een leverancier van specifieke producten en zou je graag deze producten willen voorzien van een authentieke labelprint? Ga dan met de experts van KBA-Metronic in gesprek en vertel ons wat jouw wensen en eisen zijn. Wij zullen daarna aan de slag gaan om een unieke code te realiseren, die uiteraard voldoet aan de Europese wetten voor codering en etikettering. Heb je nog vragen voor wat betreft codering en onze werkwijze? Stel dan gerust jouw vragen via de website van KBA-Metronic!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/