Enovate internetmarketing
Image default
Computers / Software / Globalization

De voor- en nadelen van het uitbesteden van de salarisadministratie

Ondernemers zijn continue op zoek naar de juiste manier om te zorgen voor een zo meest efficiënte salarisverwerking. Het is niet het gemakkelijkste onderdeel om salarissen correct te verwerken voor ondernemers.

Het is een cruciaal onderdeel van een onderneming om de salarissen van je werknemers te verwerken. De ondernemer heeft dan ook de verantwoordelijkheid naar zijn of haar personeel, maar ook de Belastingdienst, om de salarissen op tijd te verwerken. Wanneer de salarissen op tijd verwerkt zijn, kunnen werknemers hun salaris op tijd uitbetaald krijgen.

Voor veel bedrijven is het uitbesteden van de gehele salarisadministratie een logische keuze. Dit gebeurt vaak doordat er te weinig kennis van wet- en regelgeving binnen het bedrijf is om de loonadministratie zelf te doen. Een gebrek van tijd kan ook een groot probleem zijn, waardoor ondernemers ervoor kiezen om de loonadministratie uit te besteden. Er worden namelijk ook veel loongerelateerde vragen gesteld van de werknemers en het beantwoorden hiervan kan ook veel tijd vergen. Vaak beschikken grotere organisaties over een eigen HR adviseur of een HR afdeling, maar deze werknemers zetten hun kennis liever in voor recruitment en talentmanagement.

Eén van de grootste voordelen van het uitbesteden van je salarisadministratie als ondernemer is het besparen van tijd. Daarnaast hoef je je ook niet meer te verdiepen in de wet- en regelgeving die komen kijken bij het uitvoeren van een salarisadministratie. Deze regels veranderen namelijk voortdurend en het kan daarom veel tijd en moeite kosten om dit elke keer bij te houden. Werknemers kunnen op deze manier ook met hun vragen terecht bij het administratiekantoor aan wie de salarisadministratie wordt uitbesteed.

Echter zijn er ook nadelen verbonden aan het uitbesteden van de salarisadministratie. Het grootste nadeel van het uitbesteden van je salarisadministratie is dan ook dat het erg veel geld kost om een administratiekantoor in te zetten. De meeste kantoren vragen dan ook om een opstarttarief om alle gegevens van de werknemers in te voeren en om een online omgeving te creëren voor jouw bedrijf. Daarnaast betaal je ook nog een vast bedrag per medewerker per maand (of per salarisstrook). Dat betekent dus hoe groter je bedrijf is en hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe duurder het uitbesteden van de salarisadministratie zal worden.

https://www.cbbs.nl/