Enovate internetmarketing
Image default
Computers / Software / Globalization

Het leren beleggen in goud

Het is van alle tijden dat mensen op zoek zijn naar manieren om hun geld te vermeerderen. Waar je dat vroeger ook nog redelijk goed kon doen door je geld weg te zetten bij de bank en zo een leuke spaarrente te ontvangen, zo zijn de spaarrentes tegenwoordig maar karig en overwegen sommige banken zelfs om negatieve rente te gaan rekenen – ofwel, jij moet dus betalen om je geld bij hen te mogen stallen. Voor veel mensen is dat een doorn in het oog en daarom gaan veel van deze mensen aandelen kopen. Dat is natuurlijk wel een manier van geld verdienen waar meer risico aan kleeft, maar veel mensen zijn toch bereid om deze risico’s te aanvaarden en hopelijk ook een leuke winst te maken. 

Zoals gezegd is beleggen dus niet zonder risico’s. Het is letterlijk de aankoop van producten of aandelen in een bedrijf, waarvan je hoopt dat je deze later goed kunt verkopen. Daar hoop je dan natuurlijk een leuke winst op te maken maar die winst is natuurlijk nooit gegarandeerd. Het kan ten slotte ook minder waard worden en dan zal je dus verlies lijden op je investeringen. 

Er zijn wel beleggingen die relatief gezien veiliger zijn dan anderen. Het beleggen in de aandelen van een bedrijf is eigenlijk altijd wel wat risicovoller, omdat deze failliet kunnen gaan. Echter is beleggen in goud eigenlijk altijd wel een goed idee. 

Goud is namelijk erg waardevast. Ook wanneer de prijs van goud iets daalt, zal je er zeker nog steeds meer dan genoeg winst op maken. Zorg bij het beleggen in goud er ook voor dat je belegt in plakken goud. Het is bijvoorbeeld veel onzekerder en vaak ook minder rendabel om bijvoorbeeld te investeren in goudmijnen waar het goud wordt gedolven. Zorg dat je het goud fysiek in bezit hebt.

http://www.leerbeleggen.com