Enovate internetmarketing
Image default
Computers / Software / Globalization

Een virtual private server

Een virtual private server heeft erg veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je gemakkelijk je eigen bestanden en foto’s op deze server opslaan. Dit is erg gemakkelijk omdat je dan geen opslagruimte van je eigen computer in beslag neemt. Een ander voordeel van een virtual private server is dat je zelf kun bepalen hoeveel capaciteit en opslagruimte je nodig hebt. Kom je er aan het einde van de maand nou achter dat je toch te weinig capaciteit en opslagruimte hebt, kun je altijd nog een nieuw contract afsluiten met meer capaciteit en opslagruimte.

Een individuele server

Een virtual private server is geen server die uit zichzelf kan bestaan. Bij een virtual private server huur je een aantal gigabites en capaciteit bij de afnemer. Dit kun je via het internet regelen, maar ook bij een echt bedrijf. Als je dit via het internet doet moet je wel kijken of je dit bij een goed erkend bedrijf doet. Je wilt het namelijk niet hebben dat je opgelicht wordt via het internet. Bij een virtual private server huur je dus geheugen en capaciteit bij een grote virtuele server, maar je bent dus wel onafhankelijk van deze server. Je kunt zelf je besturdingssysteem kiezen.

Wat je nog moet weten 

Nadat alles uitgelegd is kan er vastgesteld worden dat de virtual private server gebruiker de functies van de deticated server biedt tegen de prijs van een hostingpakket. Het is dus een goede oplossing voor mensen die hun hostingpakket willen uitbreiden als bedrijven die gebruik willen maken van de mogelijkheden van een eigen server.  De dienst wordt onder meerder soorten aangeboden. Naast de virtual private server maken hosters ook gebruik van de volgende namen:

–          Virtual resell server

–          Virtual private hosting