Enovate internetmarketing
Image default
Internet

Waarom u een Magento 2 specialist nodig heeft

Magento is een van ’s werelds snelst groeiende e-commerce platforms die wereldwijd is vertrouwd door meer dan 260.000 online winkel eigenaars – in feite, het is zo populair, dat het woord ‘Magento’ is meer keer googled dan de zoekterm ‘e-commerce’! Toch is het een complex platform. Lees hier waarom u een Magento 2 specialist nodig heeft.

 

Wat is een Solution Specialist?

Een Solution Specialist kent de functies en architectuur van het Magento platform door en door, evenals het algemene eCommerce landschap, en kan deze kennis effectief toepassen. Solution Specialists kunnen direct voor een webwinkelier werken, via een agentschap zoals Creatuity of als freelance consultants.

Solution Specialists vertegenwoordigen een cross-functionele groep van professionals die vaak hebben geleerd door ervaring over een lange periode van tijd. Dus het is geen verrassing dat hun exacte functiebenamingen nogal kunnen variëren, samen met hun exacte rollen en verantwoordelijkheden. Functiebenamingen variëren van Magento Architect, Solution Consultant, eCommerce Manager, Project Manager, Digital Marketing Director, en Business Analyst.

Veel Solution Specialisten werken in het Admin Panel, het beheren van dag-tot-dag operaties zoals merchandising en promoties. Sommigen zijn betrokken bij de architectuur van het project in eerste instantie voor het bouwen van de site, en sommigen zijn ook Certified Developers die helpen bij de uitvoering van de eisen. 

Aanvullende verantwoordelijkheden zijn onder andere: Het verzamelen van zakelijke vereisten en het maken van een projectplan, het ontwerpen van de architectuur voor een nieuwe site, het beheren van het project en het ontwikkelingsteam, het assisteren van ontwikkelaars met taken zoals het migreren van gegevens, het voltooien van kwaliteitsborging en eindtesten, het geven van training over hoe het nieuwe systeem (of systemen) effectief te gebruiken, het beheren van deployment workflows om een soepele uiteindelijke lancering te garanderen, het optimaliseren van de site en het toevoegen van nieuwe functies, en het beheren van website operations, zoals reclame of customer experience.

 

Waarom zijn Solution Specialisten zo belangrijk?

Veel fouten en / of mislukkingen hadden kunnen worden vermeden door het volgen van het advies van een ervaren Solution Specialist. Bijvoorbeeld, vorige week belde een handelaar Creatuity in paniek omdat de website down was. Snel onderzoek toonde aan dat een niet-gecertificeerde marketing consultant had geprobeerd om een extensie rechtstreeks op de live site te installeren. Een ervaren Solution Specialist zou altijd aanraden om een extensie eerst op een ontwikkelings site te installeren, precies om deze reden. 

Bovendien, deze uitbreiding was toevallig een functie (Google Tag Manager) die al is opgenomen in Magento Commerce licentie van de handelaar, dus het was volledig overbodig. Dit is een goed voorbeeld van waarom iedereen die toegang heeft tot uw Magento site moet worden gecertificeerd, of op zijn minst, moeten ze overleggen met een gecertificeerde persoon alvorens wijzigingen aan te brengen. Dit voorbeeld was vrij snel terug te draaien, maar deze fout nog steeds kost de handelaar aanzienlijk.

Solution Specialists zijn getraind in het grondig verzamelen van zakelijke behoeften, om precieze, meetbare software-eisen te definiëren. Zij kunnen eisen identificeren die worden gedekt door de kernfunctionaliteit, om onnodige extra kosten te vermijden. Solution Specialists weten ook hoe ze softwareontwikkelingsprocessen effectief moeten beheren om ervoor te zorgen dat het project op tijd en binnen het budget verloopt. 

Er zijn talloze voorbeelden van manieren waarop het inhuren van een Solution Specialist u tijd, geld en frustratie kan besparen. Het is niet ongewoon om hogere tarieven te rekenen voor Solution Specialisten dan Ontwikkelaars omdat hun unieke vaardigheden ongelooflijk waardevol zijn voor de handelaar. Lees hier meer over Vendic.

https://vendic.nl/