Enovate internetmarketing
Image default
Computers / Software / Globalization

Gratis je auto verkopen

Gratis je auto verkopen kan echt. Er zijn genoeg middelen op internet te vinden om gratis je auto te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een advertentiesite, een auto opkoper of een autoveiling. Hier hoef je niet altijd geld te betalen om je auto te kunnen verkopen. In dit artikel gaan we wat dieper in om de verschillende mogelijkheden en wat de voor- en nadelen zijn.

 

De advertentiesite inzetten

Er zijn tegenwoordig veel advertentiesites te vinden op internet. Door zelf foto’s te maken en een advertentietekst te schrijven heb je al op de helft. Een advertentiesite vinden is dan de volgende stap. Er zijn betaalde en niet betaalde advertentiesites te vinden. De meest bekende kosten wel geld maar trekken dan ook een stuk meer bezoekers aan. Heb je geen haast met het verkopen van je auto dan is dat natuurlijk een prima keuze. Heb je wel haast dan kun je overwegen om toch een betaalde advertentie te nemen op een betaalde advertentiesite.

Handelaren actief

Op elke advertentiesite zijn veel handelaren actief. Dat betekent dat je niet alleen door particuliere kopers benaderd gaat worden maar ook door handelaren. Een handelaar herken je meestal doordat hij direct de vraag stelt wat de uiterste prijs is of wat je laagste prijs is. Soms kom je er pas achter nadat je een goede prijs overeen gekomen denkt te zijn en ter plaatse iemand voor je hebt die je auto gaat afkraken en zegt voor niets te zijn gekomen. Hij wil je auto alsnog wel meenemen maar dan voor een heel andere prijs. Spookverhalen doen de ronde dat ze vaker met z’n tweeën komen waarvan een de zogenaamde koper moet voorstellen en de ander een automonteur. De automonteur gaat de auto uitvoerig inspecteren en komt er al snel achter dat er van alles aan de auto scheelt en dat er reparaties aan zitten te komen. Er zijn veel mensen die zwichten voor de verhalen en denken dat de auto dan ook daadwerkelijk iets mankeert. Ze verkopen de auto voor een lage prijs en de handelaren hebben de buit binnen. Alles verloopt in feite op een legale manier.

Tip: laat je auto APK keuren voordat je hem te koop zet. Daar kleven namelijk meerdere voordelen aan. Je auto verkoop je een stuk sneller wanneer er een nieuwe keuring op zit. Daarnaast zijn belangrijke punten zoals uitstoot, remmen en veiligheid uitvoerig gecontroleerd. Je verkoopt dan ook een veilige auto die aan alle wettelijke eisen voldoet.

Auto opkoper haalt de auto op

Je kunt de auto gratis verkopen aan een auto opkoper. Deze bel je gewoon op en vraagt hem of hij interesse heeft in jouw auto. Soms vraagt hij een foto maar meestal is de telefonische informatie voldoende om een oordeel te vellen. In een aantal gevallen krijg je telefonisch een prijs te horen welke in de praktijk nog enigszins af kan wijken. In praktijk wijkt de prijs in 75 procent van de gevallen af omdat de auto opkoper zo een extra centje kan verdienen. Verder is deze manier van verkopen geheel kosteloos en krijg je direct het overeengekomen bedrag in handen.

Gratis auto laten veilen

Je kunt ook je auto gratis verkopen door hem te veilen. Er zijn meerdere autoveilingen in Nederland waar je gratis je auto kunt verkopen. Let er op dat er ook een paar tussen die niet gratis zijn. Meestal kom je hier achter door de site goed te bestuderen. Gratis verkoop sites hebben het woord ‘gratis’ duidelijk in de tekst vermeld staan. Een autoveiling is snel en doeltreffend. Jouw auto wordt in een keer voorgelegd aan duizenden autobedrijven welke kunnen bieden. Je kunt je auto gratis verkopen tegen het hoogste bod en bent er snel van af. Ideaal als je geen gedoe wil.