Enovate internetmarketing
Image default
Groothandel

De bandopwinder van uw rolluik kan door slijtage kapot gaan

Een rolluik is een systeem waarbij het gewicht van het rolluik gemanipuleerd wordt door een band die wordt geremd en opgerold in de bandopwinder. Door het gewicht van het rolluik en de vele bewegingen, slijten de onderdelen van de bandopwinder. De veer kan bijvoorbeeld springen waardoor het systeem de band niet meer kan oprollen. Ook kan de rem kapot gaan waardoor het rolluik naar beneden zakt of valt. Bij Shadowparts vindt u een oplossing voor dergelijke problemen.

Vind de juiste bandopwinder voor uw rolluik

Er zijn bandopwinders in vele soorten en maten. Op de website van Shadowparts vindt u allerlei varianten van bekende merken rolluiken en zonneschermen. Het grootste verschil tussen de verschillende systemen zit in de breedte van de band waarvoor ze gemaakt zijn en de maximale lengte die ze kunnen oprollen. Daarnaast zijn sommige systemen steviger dan andere, waardoor ze zwaardere rolluiken kunnen ondersteunen. De experts van het bedrijf weten precies welke bandopwinder geschikt is voor uw rolluik. Als u twijfelt, vraag dan gerust om advies.

Goedkoop is vaak duurkoop

Bandopwinders zijn gemaakt voor een specifiek soort rolluik. U kunt waarschijnlijk een goedkopere bandopwinder gebruiken, zelfs als uw rolluik net aan (of over) de gewichtsgrens zit. Dat heeft echter waarschijnlijk tot gevolg dat de rem of de veer het relatief snel opgeeft. Hetzelfde geldt voor een rolluikmotor in het geval van een elektrisch rolluik. Ook deze zijn gemaakt met oog op een bepaald gewicht. Het overbelasten van een bandopwinder of een rolluikmotor zorgt er per definitie voor dat het onderdeel sneller slijt. Hier doet u dan ook niet verstandig aan.

Profiteer van uitstekend advies

Shadowparts heeft een breed aanbod aan uiteenlopende producten, waardoor u er vrijwel altijd laagt voor een bandopwinder voor uw rolluik of een rolluikmotor. Om de beste optie voor u uit te zoeken, kijken ze samen met u naar de situatie. Daarbij wordt gekeken naar de benodigdheden van uw systeem en de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Neem gerust contact op met het bedrijf wanneer u hier behoefte aan heeft.

Gerelateerde artikelen

De mooiste tegels voor iedere ruimte koopt u bij dit bedrijf

Professionele horecakoelkasten kopen

De beste keuze voor een Christelijke boekhandel online