Enovate internetmarketing
Image default
Groothandel

Microscopen en andere laboratorium apparatuur kopen voor educatieve instellingen

Microscopen worden niet alleen in laboratoria gebruikt, maar ook veelvuldig ingezet ter educatie. Dit begint al in de biologielessen op de middelbare school en ook in een aantal vervolgopleidingen is de microscoop een belangrijk instrument. Als educatieve instelling is laboratorium apparatuur kopen een belangrijke en lastige taak. Met de juiste instrumenten zorgt u voor een betere kwaliteit van de educatie en leren de studenten meer.

De biologische microscoop

De biologische microscoop is een gangbaar type microscoop en wordt veel gebruikt in het onderwijs. Niet alleen gevorderden, maar ook beginners kunnen goed uit de voeten met dit instrument. U kunt er tijdens de les micro-organismen, weefsels en cellen mee bekijken. Dit praktische aspect zorgt voor enthousiasme onder middelbare scholieren en helpt bij vervolgopleidingen om de juiste praktijkervaring op te doen. Bij een biologische microscoop schijnt het licht van onderaf door het preparaat heen. Deze microscopen kunnen over het algemeen tussen de tien en duizend keer vergroten.

De omgekeerde microscoop

Ook de omgekeerde microscoop wordt niet alleen in laboratoria gebruikt, maar is ook geschikt voor educatie. Deze microscoop is het omgekeerde van de biologische microscoop: de objectieven zitten onder het preparaat en het licht komt van bovenaf. Met dit type microscoop kunnen levende cellen in kweekkamers worden onderzocht en kunnen cellen routinematig geïnspecteerd worden. Dit is een interessant onderwerp voor educatieve instellingen waarbij een omgekeerde microscoop goed van pas komt.

Groothandel voor laboratorium apparatuur

Laboratorium apparatuur kopen doet u bij LabAgency, een groothandel in microscopen en allerlei andere soorten laboratorium apparatuur. Voordat u de laboratorium apparatuur gaat kopen, kunt u vakkundig advies krijgen van de experts en wordt er een offerte op maat gemaakt. U ontvangt advies over de door u gewenste instrumenten, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken. Zowel over de functies van de diverse microscopen als de bijbehorende prijzen wordt u op de hoogte gebracht.