Enovate internetmarketing
Image default
Computers / Software / Globalization

Cheat Spel

Inleiding
Dit spel wordt over het algemeen Cheat genoemd in Groot-Brittannië en Bullshit in de USA. In veel boeken verschijnt het als I Doubt It. Het doel is om van al uw kaarten af te komen door ze op een aflegstapel te leggen. Omdat de kaarten met de beeldzijde naar beneden worden uitgespeeld, krijgen de spelers de mogelijkheid om te gaan liggen over de kaarten die ze aan het spelen zijn, maar als de leugen wordt onthuld, moeten ze de stapel pakken.

In dit spel speelt elke speler de volgende rang boven de vorige speler. Let op: er is nog een ander spel, ook wel bekend als I Doubt It of Bluff, waarbij alle spelers dezelfde rang moeten spelen totdat er een uitdaging is. Die versie van I Doubt It is beschreven op een aparte pagina.

Spelers en kaarten
Het spel kan gespeeld worden door 2 tot 10 spelers. Er wordt gebruik gemaakt van een standaard pakket van 52 kaarten.

Spelen
Alle kaarten worden uitgedeeld aan de spelers; sommigen hebben meer kaarten dan anderen, maar niet veel. Het doel is om van al je kaarten af te komen. Selecteer willekeurig wie als eerste moet gaan en ga met de klok mee.

Op tafel ligt een aflegstapel, die leeg begint. Een beurt bestaat uit het weggooien van een of meer kaarten met de beeldzijde naar beneden op de stapel, en het roepen van hun rang. De eerste speler moet Azen weggooien, de tweede speler legt twee kaarten weg, de volgende speler drie, enzovoort. Na Tien komen er Jacks, dan Queens, dan Kings, dan Kings, dan terug naar Aces, enz.

Aangezien de kaarten met de beeldzijde naar beneden worden weggegooid, hoef je in feite niet de rang te spelen die je aanroept. Als je bijvoorbeeld aan de beurt bent om Zevens weg te gooien, kun je eigenlijk elke kaart of mix van kaarten weggooien; in het bijzonder, als je geen Zevens hebt, zul je gedwongen worden om een andere kaart of kaarten uit te spelen.

Elke speler die vermoedt dat de kaart(en) die door een speler wordt weggegooid niet overeenkomen met de rang die hij/zij heet, kan het spel uitdagen door “Cheat!”, “Bullshit! (afhankelijk van wat je het spel noemt). Dan worden de kaarten van de uitgedaagde speler blootgelegd en gebeurt er een van de twee dingen:

als ze allemaal van de rang zijn die werd genoemd, is de uitdaging vals, en moet de uitdager de hele aflegstapel oppakken;
als een van de uitgespeelde kaarten afwijkt van de zogenaamde rang, is de uitdaging juist, en moet de persoon die de kaarten heeft uitgespeeld de hele aflegstapel oppakken.
Nadat de uitdaging is opgelost, gaat het spel verder in normale rotatie: de speler links van degene die uitgedaagd werd speelt en roept de volgende rang in volgorde.

De eerste speler die al zijn kaarten kwijt is en de uitdaging van zijn laatste spel overleeft, wint het spel. Als je je laatste overgebleven kaart(en) speelt, maar iemand daagt je uit en de kaarten die je hebt uit en de kaarten die je hebt uitgespeeld zijn niet wat je noemde, pak je de stapel en speel je verder.

https://sites.google.com/view/live-blackjack/