Enovate internetmarketing
Image default
Bedrijven

Stijging van de e-commerce

We zien een flinke toename in de verkoop die plaatsvindt via de e-commerce. Dit worden ook wel de online verkopen genoemd. Deze verkopen vinden plaats bij webshops maar ook tegenwoordig steeds vaker vanuit echte winkels. Zo zie je bijvoorbeeld dat je zelfs dingen online kunt bestellen vanuit de winkel. Wanneer je bijvoorbeeld een stoel ziet maar hij staat er niet in jouw kleur dan kun je die zelf online bestellen. Vervolgens wordt de stoel dan gewoon bij jouw thuis geleverd. Dit zorgt ervoor dat het allemaal een stukje makkelijker wordt voor iedereen. Zo hoeven winkels niet 20 verschillende soorten van bijvoorbeeld stoelen in de winkel te stallen en kun je toch gewoon de stoel uitproberen. Daarnaast hebben de webshops vaak een groter aanbod.

Crossplatform is de nieuwste trend en je kunt als bedrijf niet achterblijven

Als we dan verder kijken naar de online wereld dan zien we steeds meer bedrijven die crossplatform gaan zitten. Deze bedrijven hebben dan een ‘echte’ winkel in combinatie met een webshop. Nu denk je natuurlijk dit zijn vooral de oude ‘echte’ winkels die zich nu bedenken dat een webshop erbij toch wel handig is maar dit is het niet alleen. Zo zien we namelijk ook een toename van het aantal bedrijven dat vanuit een webshop ook een ‘echte’ winkel opent. Hierbij kun je denken aan fietsenwinkel.nl en natuurlijk Coolblue. Beiden zijn gestart met een webshop en hebben voor de extra klantenservice gekozen voor de oude ‘echte’ winkel formule.

Online verkoop trend

Een van de laatste online verkoop trends is de videodeurbel. Deze videodeurbel speelt in op de behoefte van veiligheid. Zo neemt deze deurbel bij het bellen de persoon op die aan de deur staat. Als gevolg hiervan weet de bewoner wij er aan de deur staat. Je kunt namelijk bij veel videodeurbellen de beelden bekijken via een app of via een apart scherm. Wanneer je niet thuis bent kun je dus nog steeds zien wij er voor de deur staat. Daarbij komt ook nog eens dat je wanneer de pakketbezorger voor de deur staat hem kunt zeggen waar hij het pakketje achter kan laten.

https://comfocare.nl/voordeurcamera