Enovate internetmarketing
Image default
Auto's en Motoren

Is financial lease via de autodealer in Etten-Leur het geld waard?

Financial lease is het kopen van een auto op afbetaling voor ondernemers. De voordelen die genoemd worden zijn financiële ruimte omdat je geen grote investering in één keer hoeft te doen, de btw blijft aftrekbaar en omdat de auto uiteindelijk jouw eigendom wordt is ook de restwaarde van de auto voor jou. Maar is het aantrekkelijker dan een auto kopen? En wat nu wanneer je als particulier een auto wilt kopen? Autodealer MV Motive uit Etten-Leur geeft je alle informatie die je nodig heeft om een goede beslissing te maken en te bepalen of financial lease je beste keuze is.

Het proces financial lease; van automakelaar tot financiering via de autodealer

Het proces van financial lease ziet er als volgt uit:

Stap 1: alleen of samen met een automakelaar ga je op zoek naar een auto die past bij je verwachtingen. Een automakelaar is aan te raden omdat deze door heel Nederland voor je op zoek gaat en precies weet waar hij op moet letten zodat jij geen kat in de zak koopt.

Stap 2: Wanneer je een geschikte auto hebt gevonden, wil je deze natuurlijk eerst bekijken en een proefrit maken. MV Motive biedt je de mogelijkheid om vlakbij huis bij de autodealer in Etten-Leur te komen bekijken. Je zit nog nergens aan vast. Mocht de auto niet aan je verwachtingen voldoen betaal je daar dus ook niet voor.

Stap 3: Ben je tevreden over de auto? Dan regel je voorwaarden voor financial lease via de autodealer in Etten-Leur. Op basis van de auto die je wilt kopen en de leaseperiode wordt de rente bepaald. Hiervoor geldt, des te korter je leaset, des te lager het rentepercentage. Ga je akkoord dan wordt er een contract opgesteld. Je doet een aanbetaling waar de btw in is verwerkt. Die btw kun je aan het eind van het jaar bij het opgeven van de inkomstenbelasting weer terugvragen.

Stap 4: Je betaalt maandelijks een bedrag voor de looptijd van je contract. De kortste leaseperiode is meestal 24 maanden. Na je looptijd krijg je een eindafrekening waarin je het resterende bedrag betaalt en daarna is de auto jouw eigendom.

Is financial lease voordeliger?

Dat ligt een beetje aan de situatie. In ieder geval is financial lease een stuk makkelijker. Vooral samen met een automakelaar wordt je veel werk uit handen genomen en krijg je toch de auto die je wilt. Je betaalt natuurlijk wel rente maar die ligt veel lager dan wanneer je naar een bank moet gaan voor een lening. Financial lease is daarmee een voordelige optie voor mensen die niet de middelen hebben om ineens tienduizenden euro’s neer te tellen maar wel een goede zakelijke auto nodig hebben. Heb je deze mogelijkheid wel? Bekijk dan het aanbod van de autodealer uit Etten-Leur voor een auto die bij je past of schakel MV Motive in als automakelaar.

Gespreid betalen voor particulieren

Al het bovenstaande geldt alleen voor ondernemers. Maar ook als particulier slaag je bij autodealer MV Motive in Etten-Leur. Het is namelijk mogelijk om een occasion in termijnen af te betalen. Het enige verschil is dat je de btw niet af kunt trekken. Dit is nog altijd een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een private lease constructie. Meer weten over de mogelijkheden? Ga langs in Etten-Leur of neem telefonisch contact op met de autodealer.