Enovate internetmarketing
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van een kwalitatief huisvestingssysteem voor jouw pluimvee

Een huisvestingssysteem voor pluimvee is een van de eerste stappen die je moet ondernemen. Het pluimveebedrijf is een bedrijf dat heel veel ondernemers heeft geholpen, simpelweg vanwege de winstgevendheid ervan. Bij Komptech kan je terecht voor het beste advies om deze winstgevendheid naar jouw boerderij te halen. Denk bijvoorbeeld aan functionele drinkwatersystemen, klimaat systemen of een algeheel huisvesting systeem. Er zijn ongetwijfeld enkele uitdagingen als het gaat om het runnen van pluimveebedrijven en een van de uitdagingen is dat van een goed huisvestingssysteem.

Het doel van een functioneel huisvestingssysteem

Er zijn veel factoren die het succes van een huisvestingssysteem voor pluimvee bepalen. Denk bijvoorbeeld aan factoren zoals ventilatiesysteem, klimaat systemen, drinkwater systemen en algemeen onderhoud. Een van de eerste dingen die je zal helpen bij het kiezen van het beste huisvestingssysteem voor jouw pluimvee, is het definiëren van jouw doel binnen de pluimveebedrijven. Je hebt namelijk een ander soort systeem nodig, wanneer je specifiek kuikens wilt broeden of wanneer je de eieren wilt verzamelen. Het type huisvestingssysteem hangt nauw samen met jouw doel. Als je niet het juiste huisvestingssysteem voor pluimvee installeert die geschikt is voor jouw kuiken zul je waarschijnlijk een groot deel van jouw winst verliezen. Dit komt omdat ziektes gemakkelijker worden verspreid of te veel eieren worden gekraakt.

 

Kies het juiste systeem

Een andere factor waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen of kiezen van een huisvestingssysteem voor pluimvee dat het beste bij jouw pluimveebedrijf past, is de leeftijd van de vogels in jouw pluimvee. Zoals eerder gezegd, als je te maken hebt met jongere kuikens, moet je een systeem ontwerpen dat past bij jouw type pluimvee. De benodigdheden die jonge kuikens of oudere kippen hebben lopen namelijk erg uit elkaar. Om verzekerd te zijn dat je het beste huisvestingssysteem voor jouw pluimvee installeert, moet je bij Komptech zijn.