Enovate internetmarketing
Image default
Industrie

Betonnen megablokken passen binnen een circulaire economie

Betonnen megablokken worden in toenemende mate toegepast en zijn een perfect middel om de doelstellingen van de circulaire economie te bereiken. Een circulaire economie is een economie van gesloten kringlopen, waarbij reststoffen opnieuw worden gebruikt in plaats van dat grondstofvoorraden worden uitgeput. Zo wordt waardevernietiging geminimaliseerd en de aarde gespaard. De ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken hebben gesteld dat er in 2050 vrijwel enkel duurzaam geproduceerde grondstoffen gebruikt moeten worden. Iets waar Cementbouw Recycling uit Cruquius al jaren ervaring in heeft.

Beton van duurzaam karakter

Beton is goedkoop en betrouwbaar materiaal met een lange levensduur en is bijna vrij van onderhoud. Duurzaam beton betekent dat de bestanddelen enkel mogen worden gewonnen wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Zo kan er ter compensatie van zand- en grindwinning nieuwe natuur worden aangelegd. Zo blijven deze grondstoffen ook in de toekomst voldoende beschikbaar.

Continu hergebruik zonder verlies van kwaliteit

Ook de rol van hergebruik mag echter niet worden onderschat. Het duurzame materiaal kan namelijk blijvend worden gerecycled zonder aan kwaliteit in te boeten. Dit is dus nog waardevoller dan het garanderen van voldoende beschikbaarheid. Cementbouw Recycling (CR) in Cruquius gebruikt afgedankt beton om daar nieuwe producten van te vervaardigen. Zo kan het puin volledig nuttig worden hergebruikt. Het bedrijf, dat zich hier inmiddels al ruim twee decennia mee bezighoudt, produceert op deze wijze betongranulaat, menggranulaat en betonnen megablokken.

De focus op mens en milieu

De betonnen megablokken die het bedrijf produceert, gaan lang mee. Wanneer ze uiteindelijk het eind van hun levenscyclus hebben bereikt, kunnen ook deze weer worden gerecycled. Deze immense blokken beton kennen we overigens ook onder de naam legioblokken. CR is de jongste tak van Cementbouw, welke leverancier en producent van materialen en grondstoffen voor bouw en info is. Het bedrijf is werkzaam in de gehele Benelux en staat bekend om de kwaliteit en de snelheid van zijn leveringen. De impact van werkprocessen op mens en milieu staat binnen dit bedrijf centraal.