Enovate internetmarketing
Image default
Aanbiedingen

Waar je op moet letten voor een opklapbed volgens de koopgids 2021

Wanneer zou u een opklapbed gebruiken?

Een opklapbed kan om vele redenen voordelig zijn, naast het feit dat het een kleine woonruimte groter doet lijken. Net als een kinderbedje neemt het veel minder ruimte in beslag als het niet in gebruik is. Een opklapbed kan ook iets zijn dat u meeneemt op reis of van huis naar huis als u veel verhuist. De kwaliteit van veel van deze bedden maakt ze ook een perfecte optie om te gebruiken als een primair slaapbed. De meeste mensen kiezen ervoor om een opklapbed te gebruiken als optie voor het onderbrengen van gasten. Het is altijd prettig om een extra comfortabele slaapplaats te hebben voor het geval u meer gasten dan bedden heeft.

 

De verschillende soorten opklapbedden

Opklapbedden zijn precies zoals ze klinken. Een bed dat wordt opgevouwen tot een kleiner bed wanneer het niet in gebruik is. Hoewel we misschien allemaal bekend zijn met opklapbedden of murphy bedden, zijn er een heleboel andere opties voor opklapbedden die vandaag beschikbaar zijn op de markt.

 

 

Opklapbed

Een opklapbed is in wezen een tweepersoons platformbed met wielen dat in tweeën kan worden gevouwen als het niet wordt gebruikt. Een opklapbed is perfect om uit te schuiven wanneer er extra gasten komen die een slaapplaats nodig hebben. Ze zijn klein genoeg op te vouwen om gemakkelijk in een kast of bed te passen wanneer ze niet gebruikt worden en ze zijn van voldoende hoge kwaliteit om daadwerkelijk een goede nachtrust te bieden.

 

Drievoudig opvouwbaar matras

Een drievoudig opvouwbaar matras is enigszins nieuw in de opvouwbare matrassenindustrie. Verkrijgbaar in Twin, Full en Queen maten, een tri-fold matras biedt het comfort van een standaard matras met het gemak en de ruimte besparende aspecten van een opklapbed.

 

Murphy Bed

Een murphy bed is in wezen een matras die kan worden opgevouwen en worden verborgen in een meubelstuk. De murphy bed industrie heeft een lange weg afgelegd door de jaren heen en vandaag de dag hebben ze zich uitgebreid tot kasten, salontafels, voetenbanken en vele andere meubelstukken die een matras kunnen verbergen. We hebben een paar van onze favoriete Murphy stijl uitklapbedden in de lijst hieronder.

 

Ledikant Bed

Een opklapbed is de kleinste van de familie van opklapbedden. Een kinderbedje wordt vooral gebruikt op reis of op de camping, maar kan ook handig zijn voor gasten die het nodig hebben. Een opklapbed is zeer klein en kan gemakkelijk worden opgeborgen in een kleine kast of onder een bed.

 

Dingen om te overwegen voordat u een opklapbed koopt

Er zijn veel opklapbedden op de markt met verschillende kenmerken en functionaliteiten. Elke stijl van opklapbed heeft een andere functie en moet daarom voor verschillende situaties worden gebruikt. Voordat u een opklapbed koopt, moet u een paar belangrijke factoren analyseren.

  • Matras kwaliteit – Hoe hoog moet de kwaliteit van de matras zijn? Gaat het om een plek waar een kind één nacht op slaapt of een volwassen vriend een week lang? Vouwmatrassen hebben de neiging om de hoogste kwaliteit slaapoppervlak zijn, maar zal de duurste, terwijl een kinderbedje kan betaalbaar en gemakkelijk te verplaatsen, maar biedt niet veel in termen van lange termijn comfort.
  • Bed Maat – Hoeveel mensen zullen slapen op het bed en welke grootte bed is geschikt voor hen? Veel van de hieronder vermelde bedden zijn verkrijgbaar in lits-jumeaux of queensize uitvoering. Zorg ervoor dat het bed dat u kiest geschikt is voor het soort mensen dat het gaat gebruiken.
  • Gebruiksgemak – Hoe gemakkelijk wilt u het bed kunnen opstellen? Wie gaat het bed verplaatsen? De meeste bedden op deze lijst zijn zo gebouwd dat ze gemakkelijk op te zetten en af te breken zijn, maar zorg ervoor dat u een bedset kiest die voor de beoogde gebruiker gemakkelijk te manoeuvreren is.
  • Opbergruimte – In welke kamer komt het bed te staan en hoeveel opbergruimte is er beschikbaar? De hoeveelheid ruimte die een murphy bed en een kinderbed innemen is zeer verschillend, dus zorg ervoor dat u weet hoeveel opbergruimte u beschikbaar heeft.
    Frame Type – Van metalen frames tot helemaal geen frame, deze bedden hebben allemaal een ander type frame dat ze gebruiken. Terwijl een tri-fold matras bedoeld is om op de grond te zitten, zit een opklapbed los van de grond en heeft een metalen basis met wieltjes. Begrijp wat u nodig hebt en kies een bedframe dat bij u past.
  • Gewicht – Gaat u het bed dragen of ermee reizen? Hoe gemakkelijk moet het te verplaatsen zijn? We hebben hieronder een aantal verschillende bedden opgesomd, van licht tot zwaar, dus zorg ervoor dat u er een kiest die aan uw behoeften voldoet als het op draagbaarheid aankomt.
  • Prijs – Hoeveel wilt u uitgeven? Onderstaande opties variëren van 25 euro tot 2000 euro. Hoewel je over het algemeen krijgt waar je voor betaalt als het op kwaliteit aankomt, heb je soms niet de meest luxueuze slaapaccommodatie nodig als die maar zelden gebruikt wordt.