Enovate internetmarketing
Image default
Aanbiedingen

Vier tips voor kleine ondernemingen

Je begint vaak klein bij het starten van een onderneming. Je hebt nog niet veel klanten en beschikt misschien nog niet over alle benodigde middelen. Om als onderneming te groeien heb je veel geduld nodig. Het kan namelijk enkele jaren duren voordat je daadwerkelijk een ruimte groei zult zien. Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet veel zult groeien en misschien is dat ook niet jouw doel. Ook kleine ondernemingen hebben een goede kans om te slagen in de markt. Vraag jij je af hoe je als kleine onderneming kunt blijven bestaan? Wij geven jou vier tips. Benieuwd? Lees snel verder!  

 

Deel je klanten op in subgroepen

Een kleine onderneming heeft over het algemeen weinig klanten. Dit klinkt misschien negatief, maar dit kan ook worden gezien als een voordeel. Met een kleine groep klanten kan jij je beter verdiepen in elke individuele klant. Kom erachter wat de wensen en behoeften van jouw klanten zijn en verdeel jouw klanten in subgroepen. Zorg dat elke subgroep klanten bevat met dezelfde interesses. Zo kan je makkelijk op elke subgroep inspelen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door per subgroep producten in te kopen die de behoefte van de klanten vervullen.

 

Adverteer op social media

Op social media kun je over het algemeen voor een kleine prijs al een goede advertentie plaatsen. Juist wanneer je geen groot publiek hoeft te bereiken, zal dit niet veel kosten. Het voordeel van een kleine klantengroep is dat je deze groep makkelijk kunt bereiken. Komen jouw klanten bijvoorbeeld bij jou uit het dorp? Dan kan je op Facebook instellen dat je jouw advertentie alleen in jouw dorp wilt plaatsen. 

 

Vraag feedback

Wil je blijven groeien met jouw onderneming? Vraag dan om feedback van klanten. De feedback van klanten geeft een goed beeld van hoe zij de producten en/of dienstverlening ervaren. Het geeft jou de mogelijkheid om dingen te verbeteren. Misschien hebben klanten zelfs nieuwe ideeën die jij kunt doorvoeren.

 

Shared hosting

Heb je een eigen website voor jouw onderneming? Een goede tip is om dan gebruik te maken van shared hosting. Met shared hosting deel je een webserver samen met anderen. Je hoeft dus niet alleen een server af te huren. Shared hosting is daarom een stuk goedkoper. Ben je benieuwd naar een shared hosting pakket? Laat je makkelijk en snel adviseren door telefonisch contact op te nemen met Oxilion. Dit is een bedrijf dat hostingpakketten aanbiedt.

https://www.oxilion.nl