Enovate internetmarketing
Image default
Auto's en Motoren

Je wilt je eerste auto gaan kopen maar waar heb ik keuze uit en waar moet ik opletten?

Je eerste auto is iets je voor je hele leven lag zult onthouden. Het is heel erg spannend want het is iets wat veel waarde heeft en wat je meestal ook wel elke minstens gaat gebruiken. Daarnaast is het ook zo dat je aardig wat tijd zult doorbrengen in de auto. Je kunt dan maar beter een auto kopen die goed bij je past. Zo is het raadzaam om samen met een van je ouders of iemand anders uit je familie- of vriendenkring te gaan kijken. Het hebben van meerdere perspectieven zorgt er namelijk voor dat je kunt werken met meerdere meningen. Jij ziet bijvoorbeeld bepaalde dingen die je vader niet ziet. En die schade aan de bumper heb  jij niet gezien maar je vader wel. Probeer ik eens als het mogelijk is een ander persoon mee te nemen bij een tweede keer. Dit geldt zeker voor een nieuwe of dure tweedehands auto. Kijk bij een auto van nog geen duizend euro weet je dat het niet veel kan zijn dus dan moet je er ook niet te veel van verwachten.

Een tweedehands of nieuwe auto kopen?

Zoals eerder al aangehaald is er de mogelijkheid om een nieuwe of tweedehands auto te kopen. Dit is afhankelijk van je budget. Met het oog op de toekomst en de komst van de elektrische auto’s is verstandig om geen nieuwe dure benzine of diesel auto te kopen. Dan kun je er beter voor kiezen om een leuke tweedehands auto te kopen die misschien nieuw zelfs ver buiten je budget zou liggen. Als je deze dan inruilt wanneer over een jaar of 5 een nieuwe elektrische auto koopt dan verlies je tenminste niet te veel geld. Het probleem bij nieuwe auto’s is namelijk dat wanneer je de garage uitrijdt je de auto nog maar 50% van de waarde heeft waarvoor je hem hebt gekocht.

Aandachtspuntje

Een aandachtspuntje is dat je natuurlijk wel een geldig rijbewijs hebt. Anders moet je nog even wat rijlessen in Delft volgen. Door die rijlessen in Delft te volgen kun je snel genieten van je auto en kun je lekker kilometers gaan maken.

https://drivercompany.nl/rijschool-delft/