Enovate internetmarketing
Image default
Mode en Kleding

Heb jij suede sneakers? Zo onderhoud je ze!

Je suède sneakers in de kast kan waarschijnlijk wel wat liefdevolle aandacht gebruiken, toch? Suède ziet er altijd zo chic uit, of je het nu zakelijk draagt of in een casual setting met een elegante Mason Garments schoen. Het enige nadeel is dat suède schoonmaken een lastige klus lijkt te zijn. Maar met onze tips wordt het een stuk minder vervelend!

Bescherm je suède sneakers met een impregneerspray

Het begint allemaal met preventie. Het gebruik van een impregneerspray speciaal ontworpen voor suède schoenen is de eerste stap om je sneakers te beschermen. Deze spray vormt een beschermende barrière tegen vocht en vuil, en voorkomt dat vlekken zich in het suède kunnen nestelen. Zorg ervoor dat je een impregneerspray kiest die bij de kleur van je schoenen past om verkleuring te voorkomen.

Maak je suède sneakers schoon met een suèdeborstel

Het is onvermijdelijk dat je suède sneakers af en toe vies worden. Als dat gebeurt, laat het vuil dan eerst opdrogen voordat je het voorzichtig verwijdert met een suèdeborstel. Borstel in één richting om het vuil los te maken en de suèdevezels weer rechtop te zetten.

Gebruik een suèdegum voor hardnekkige vlekken

Soms kunnen er hardnekkige vlekken op je suède sneakers achterblijven, zelfs na het borstelen. In dat geval kan een suèdegum van pas komen. Wrijf voorzichtig met de gum over de vlek en gebruik daarna opnieuw een impregneerspray om je sneakers te beschermen.

Behandel vochtvlekken met water

Als je suède sneakers per ongeluk nat worden, gebruik dan water om vochtvlekken te behandelen. Maak een suèdeborstel nat en breng wat water aan op en rond de vochtvlek. Wrijf voorzichtig en dep de sneakers daarna droog met een schone doek. Laat ze vervolgens op kamertemperatuur drogen en gebruik opnieuw een impregneerspray.

Bewaar je suède sneakers op de juiste manier

Om te voorkomen dat je suède sneakers verkleuren of beschadigen, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Bewaar ze in een ademende schoenendoos of een stoffen zak in een kast. Hierdoor blijven ze beschermd tegen stof en licht, waardoor ze langer mooi blijven.

Gebruik de juiste onderhoudsproducten

Als je wilt dat je suède sneakers er op hun best uitzien, is het essentieel om de juiste onderhoudsproducten te gebruiken. Een verzorgingsset speciaal ontworpen voor suède schoenen, zoals die van Frans Muller, bevat alles wat je nodig hebt om je sneakers in topconditie te houden. Zorg ervoor dat je regelmatig je suède sneakers behandelt met deze producten om ze te beschermen en te verzorgen. Volg deze eenvoudige tips en geniet langer van je prachtige suède sneakers.