Enovate internetmarketing
Image default
Zakelijk

Inbraakbeveiliging voor je raam: zo voorkom je een inbraak in je bedrijfspand

Met goede inbraakbeveiliging voor je raam kun je een inbraak in je bedrijfspand voorkomen. Inbrekers komen niet alleen via de deur binnen, maar kunnen ook via ramen het pand binnentreden. Een raam beschikt over diverse elementen die zwak zijn als het om een inhaak gaat. Denk aan het kozijn, het glas, de scharnieren en het raambeslag. In dit artikel vertellen wij je dan ook wat je kunt doen om de inbraakbeveiliging van het raam te vergroten, zodat jouw bedrijfspand straks optimaal veilig is. Lees snel verder voor meer informatie en ga meteen aan de slag met de inbraakbeveiliging voor je raam.

Kies voor inbraakvertragend glas

Het is erg belangrijk om voor inbraakvertragend glas te kiezen. Het raam is namelijk vrij snel te breken. Inbraakvertragend glas bestaat uit drie lagen. Hierbij zijn de binnen- en buitenlaag van niet gehard glas. De tussenlaag betreft folie. Dit kan een inbreker met 5 minuten vertragen, wat al genoeg is om een inbreker af te schrikken. Zij willen het liefst zo snel mogelijk binnen zijn. Een inbreker zal dan eerder op zoek gaan naar een bedrijfspand waar hij wel makkelijk naar binnen kan, wat dus een inbraak in jouw pand voorkomt.

Plaats inbraakwerende kozijnen

Als een inbreker het glas niet kan forceren, zullen ze proberen het kozijn te forceren. Veiligheidskozijnen hebben kozijnankers van 1,5 mm gehard staal. Dit maakt het onmogelijk om het kozijn te forceren. Een inbreker kan dan helemaal niet meer binnenkomen via de kozijnen. Inbraakwerende kozijnen zijn gemaakt van diverse materialen, waaronder aluminium, hout en kunststof. Kies altijd voor materiaal dat een lange levensduur heeft en lees je van tevoren goed in de diverse soorten kozijnen in.

Plaats een barrièrestang of denk aan perimeter beveiliging

Een inbreker kan vaak al door een opening van 15 cm naar binnen. Kleine raampjes in het toilet, badkamers en op andere plekken worden dan ook veel gebruikt door inbrekers om binnen te komen. Deze raampjes staan vaak op een kier en zijn niet optimaal beveiligd. Door gebruik te maken van een barrièrestang kun je voorkomen dat een inbreker via het raam naar binnen komt. De stang is gemaakt van roestvrijstaal of aluminium en kun je eenvoudig in het midden van het raam vastschroeven. De opening dient aan beide kanten niet groter dan 15 cm te zijn, omdat de kans op een inbraak anders alsnog groot is. De barrierestang zorgt er bovendien voor dat je gewoon kunt ventileren zonder dat je ongewenst bezoek krijgt. Zo krijg je genoeg frisse lucht binnen, zonder dat er een inbreker mee binnenkomt. Lees ook meer over perimeter beveiliging.

Plaats een rolluik

Een rolluik alleen beveiligt het raam niet, maar het zorgt er wel voor dat inbrekers extra moeite moeten doen om binnen te komen. Dit komt immers doordat het rolluik voor het raam hangt en daardoor een extra hindernis is. Dit geldt zeker voor rolluiken met een speciale ophefbeveiliging. Deze extra beveiliging maakt het onmogelijk om het rolluik op te tillen en zo binnen te komen. Een rolluik kan dus alsnog vertragend werken en ervoor zorgen dat een inbreker de inbraakpoging opgeeft.

Denk aan dievenklauwen

Ook dievenklauwen mogen zeker niet ontbreken als inbraakbeveiliging voor je raam. Een openslaand raam is gevoeliger voor inbraak. Dit komt doordat de scharnieren aan de buitenkant van het huis zitten. Inbrekers kunnen dan eenvoudig de pennen uit de scharnieren halen. Dievenklauwen maken dit echter onmogelijk. Dit maakt dat een inbreker op zoek moet naar een andere methode om binnen te komen.

Zorg voor inbraakwerende sloten

Inbraakwerende sloten zijn tevens onmisbaar voor de ramen. Misschien heb je al veilige sloten op de deuren aangebracht, maar voor de ramen zijn deze minstens zo belangrijk. Zorg er dus voor dat je ook inbraakwerende sloten op de ramen hebt, zodat deze niet zomaar geopend kunnen worden door inbrekers. Maak altijd de keuze voor SKG sloten met 3 sterren. Zo weet je dat het slot tegen diverse inbraaktechnieken bestand is. Een SKG slot met 3 sterren levert inbrekers de meeste vertraging op en is het meest moeilijk voor inbrekers om te forceren.

Kies voor een security systeem

Wist je dat er een eenvoudige manier is om je pand geheel te beveiligen tegen inbrekers? Kies je voor een prime security systeem, dan ben je dag en nacht bestand tegen inbrekers. En dat niet alleen. Je profiteert ook van optimale brandbeveiliging. Primion biedt een hoogwaardig prime security management systeem aan dat een zeer belangrijk deel kan uitmaken van de totale beveiliging van jouw bedrijfspand.

Kies voor inbraakbeveiliging voor je raam van primion

Wil jij inbraakbeveiliging van je raam en tegelijk je gehele pand van optimale beveiliging voorzien. Maak dan de keuze voor de inbraakbeveiliging van primionT. Ons security systeem is veilig, professioneel en perfect te combineren met andere beveiligingstoepassingen. Wil je meer weten? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie. Met onze inbraakbeveiliging voor je raam ben jij, in combinatie met goede sloten en andere maatregelen, altijd zeker van de beste beveiliging.

https://www.primion.nl/