Enovate internetmarketing
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group Nederland; opslag en transport

Frigo Group is een familiebedrijf en dat zie je terug in de bedrijfsvoering. Onder de medewerkers heerst een grote passie voor de aangeboden dienstverlening: het opslaan en vervoeren van (gekoelde en bevroren) producten, waarbij ook voor de containerafhandeling gezorgd wordt. De betrokkenheid is bijzonder groot.

Het is een cliché, maar bij Frigo Group is de klant écht koning. Er wordt goed naar klanten geluisterd. Ontwikkelingen in het werkveld worden nauwkeurig in de gaten gehouden. Soms opereert Frigo trendvolgend, maar evenzo vaak trendsettend.

Frigo had jarenlang drie locaties. Onlangs is het vrieshuis in ’s-Heerenberg verkocht aan Lineage Logistics. De logistieke tak -Frigo Group Transport- huist in Geldermalsen. Naast een ‘planning Nederland’ zijn er de afdelingen ‘Europa’ en ‘Spanje en Portugal’. Aan de IJweg 1635 in Nieuw-Vennep staat het indrukwekkende koelhuis van Frigo met een opslagcapaciteit van 22.000 palletplaatsen. Er zijn vier vriestunnels waarin per dag 100 ton verwerkt kan worden. Bevroren artikelen worden bij temperaturen tussen -18 en -26 graden Celsius bewaard. De koelopslag vindt plaats onder +5 graden Celsius.

Een modern Warehouse Management Systeem met barcode-identificatie maakt een snelle track & trace mogelijk tot op colliniveau. Vaste klanten hebben een eigen login, zij kunnen te allen tijde online hun waar volgen. Zo wordt voorkomen dat bijvoorbeeld houdbaarheidsdata worden overschreden. Storingen komen nauwelijks voor, maar mocht er een blokkering ontstaan of een recall doorgegeven worden dan wordt direct gehandeld. Duurzaamheid is al sinds de oprichting in 1973 door Hein van Elderen een speerpunt. Frigo doet aan wat men tegenwoordig verantwoord maatschappelijk ondernemen (mvo) noemt. Er is een balans tussen het streven naar wist, het respecteren van de sociale (menselijke) kant en het investeren in een schoner milieu en betere wereld.

https://www.frigogroup.com/