Enovate internetmarketing
Image default
Electronica en Computers

Wat is preventief onderhoud

Preventief onderhoud is een manier van onderhoud voor machines en processen in een fabriek die probeert de efficiëntie en totale omzet van de fabriek te verhogen. Preventief onderhoud zorgt er voor dat er minder downtime is en dat je machines efficiënter zullen lopen. Wil jij meer weten over preventief onderhoud? Lees dan deze blog

Hoe werkt preventief onderhoud

Preventief onderhoud werkt door onderhoud in te plannen voor de machines in je fabriek. Je plant dit onderhoud in voordat je machines schade oplopen of zelfs uitvallen. Door preventief onderhoud te gebruiken zorg je dat de schade die je zou oplopen wordt geminimaliseerd en dat de totale downtime van je fabriek zo klein mogelijk is. Dankzij het feit dat de schade geminimaliseerd wordt loopt de machine zo optimaal mogelijk. Dit betekent dat door preventief onderhoud toe te passen je totale output groter en betrouwbaarder wordt. Een grotere output betekend een grotere omzet.

Wat is het nut van preventief onderhoud

De grootste reden waarom je preventief onderhoud zou gaan gebruiken is om te omzet die jouw fabriek maakt te verhogen. Niet alleen gaat de omzet omhoog maar je zorgt ook dat je de eventuele kosten die een kapotte machine je zouden kosten niet hoeft te betalen. Preventief onderhoud maakt jouw fabriek een efficiënte en winstgevende fabriek. Als je als fabriek winstgevend wilt zijn dan raden wij echt aan om preventief onderhoud te gaan gebruiken.

Hoe pas je preventief onderhoud toe

De beste manier van preventief onderhoud te gebruiken is via een mobile app. In deze mobiele app krijg je informatie wanneer en hoe vaak je bepaalde machines moet gaan onderhouden. Deze kan dan aan een operator gegeven worden die dan een bepaald onderdeel kan gaan vervangen of een bepaalde onderhoud taak doen. Door dit onderhoud zorg je er voor dat de levensduur van jouw machines een stuk groter wordt.

https://ezfactory.nl/preventief-onderhoud/