Enovate internetmarketing
Image default
Electronica en Computers

Redenen om de migratie en het Office 365 beheer uit te besteden

Werk je nog vanuit een on-premise omgeving? Dan is de kans groot dat je overweegt om een overstap te maken naar werken in de Cloud. Gezien hier vele voordelen aan verbonden zitten nemen dagelijks organisaties de beslissing om de overstap te maken. Deze keuze heeft grote gevolgen voor je organisatie. Zo verbeter je het beheer van je infrastructuur, verlaag je de kosten en wordt de toegang tot mobiele informatie verbetert. Daarnaast heb je toegang tot de meest nieuwe beschikbare functies binnen Office 365. 

Het maken van een overstap is een grote en impactvolle beslissing. Zo moet goed nagedacht worden welke inhoud gemigreerd moet worden. Zelfs met een IT afdeling is de kans groot dat je ondersteuning nodig hebt bij de migratie maar ook het uiteindelijke Office 365 beheer. In eerste instantie zoeken de meeste bedrijven naar specialisten in Office 365 migraties. Dat is begrijpelijk. Maar ben je ervan bewust dat een migratie slechts het begin is. De digitale transformatie naar Office 365 is veel uitgebreider dan dat. Zo speelt het Office 365 beheer hierbij ook een grote en belangrijke rol. 

Office 365 beheer mogelijkheden 

Heel de mentaliteit binnen de digitale wereld is de afgelopen periode enorm veranderd. Zo vinden bijna dagelijks updates plaats. Hierbij kun je gebruik maken van verbeterde of nieuwe functionaliteiten. Doordat de updates zo goed als dagelijks plaatsvinden vereist dit een andere mentaliteit en focus. Dit is nodig voor een goed Office 365 beheer. Nog belangrijker heb je dat nodig om van alle Office 365 mogelijkheden gebruik te maken. Het advies is om niet alleen te zoeken naar een partner die ervaring heeft met de uitvoering van de overstap maar juist ervaring heeft met strategische ondersteuning bij Office 365 beheer. Waarom dit zo belangrijk is? Op deze manier maakt je organisaties gebruik van alle nieuwe functionaliteiten. Dit vergroot de efficiëntie en productiviteit binnen de organisatie. 

Voordelen van Office 365 beheer uitbesteden

Het uitbesteden van je Office 365 beheer brengt verschillende voordelen met zich mee. De belangrijkste is dat je op de hoogte bent van alle kansen die Office 365 biedt. Aan de hand van de behoeften van de organisatie en het advies van de externe partij kun je de functionaliteiten aangeven die hierbij passen. Afhankelijk van het niveau van verandering binnen de organisatie en kennis van het personeel, omvat dit ook verandermanagement en trainingsactiviteiten. 

Dit is een hoop om rekening mee te houden. Een strategische begeleiding kan wenselijk zijn. Dit biedt ruimte door de ondersteuning zodat je optimaal gebruik kunt maken van alle voordelen die Office 365 te bieden heeft.

 

https://www.cumulusit.nl/diensten/microsoft-365-beheer/