Enovate internetmarketing
Image default
Aanbiedingen

De beroemde huidige topman Elon Musk stapte pas een jaar later in.

Tesla Inc. Is in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marc Tarpenning. De beroemde huidige topman Elon Musk stapte pas een jaar later in. Het bedrijf sloot in 2005 een overeenkomst met Lotus waaruit in 2006 de eerste elektrische Tesla Roadster voortkwam.

Gescheidenis

Tesla Motors is in 2003 opgericht en vernoemd naar Nicola Tesla. Hij was de uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en andere belangrijke componenten van het hedendaagse elektriciteitsnet. Inmiddels maakt Tesla niet alleen maar auto’s, maar ook energie-opslagsystemen, aandrijflijnen, batterijen en laadsystemen.

Elon Musk is het gezicht van Tesla. Toch heeft hij heeft niet altijd aan de leiding gestaan van het bedrijf. Tesla is namelijk opgericht door Martin Eberhard en Marc Tarpenning. Niet veel later raakten Jeffrey Brian Straubel, Ian Wright en Musk betrokken bij Tesla.

De eerste Tesla was de Roadster. Hij werd geïntroduceerd in 2008. Het was de eerste volledig elektrische sportauto. Hij was gebaseerd op de Lotus Elise.

In 2008 wordt Tesla geraakt door de gevolgen van de financiële crisis. Tesla verkeert dan op de rand van een faillissement. Musk neemt dan het bedrijf dan over en gaat reorganiseren. Er volgen ontslagen, en de productie van Model S wordt een jaar uitgesteld.

Uiteindelijk wordt de luxe Model S in 2012 gelanceerd. Ondanks productieproblemen werd hij al in 2015 ’s werelds bestverkochte elektrische auto.

Musk heeft een groter doel voor ogen dan het succesvol maken van Tesla. Dat bewijst hij onder meer als hij in 2014 patenten van Tesla vrijgeeft. Alle autofabrikanten mogen er gebruik van maken zonder dat ze bang hoeven te zijn voor juridische stappen.

In maart 2016 presenteerde Tesla de compacte Model 3 die compacter die veel concurrerender geprijsd is dan de Model S. Hij zorgt voor een verdere groeiversnelling.

Dankzij alle positieve berichten over Tesla is de beurswaarde inmiddels tot recordhoogte gestegen. Het is nu meer waard dan de waarde die andere Amerikaanse concurrenten ooit haalden.

Het Europese hoofdkantoor van Tesla is sinds 2013 gevestigd in Amsterdam. In Tilburg vindt nu nog assemblage plaats. Er is aangekondigd dat dit eindig is.

Populaire Modellen

Populaire Tesla-modellen zijn de Model S, Model X en Model 3. De Model S is een luxe sedan met ruimte voor vijf volwassenen. De Tesla Model X is een grote SUV en heeft ruimte voor zeven volwassenen. Hij heeft opvallende vleugeldeuren.

De Tesla Model 3 is een sedan en het meest voordelige Tesla-model. De Model 3 valt op door het minimalistische interieur waarin alleen een stuur en een groot bedieningsscherm aanwezig zijn. De Tesla Model Y is de SUV-variant op de Model 3. De Model Y is iets groter. 

Tesla Lease

De verkoopcijfers van Tesla maken inzichtelijk dat het merk steeds meer aan populariteit wint. In zowel de verkopen van nieuwe Tesla modellen als Tesla Private Lease is zeer duidelijk een opgaande lijn te zien. De hoge aanschafprijs van elektrische auto’s verklaart waarom er veel gekozen wordt voor Private Lease Elektrische Auto. Mensen die niet de hoofdprijs voor het kopen van een elektrische auto, maken met private lease een uitstekende keuze.

Model 3

Snel, betaalbaar en volledig elektrisch, dat is de Tesla Model 3 in een notendop. De Tesla Model 3 is op de markt gebracht om een breder publiek te benaderen voor elektrisch rijden. Als je kijkt naar het Tesla Model 3 Private Lease aanbod, dan je ook dat de auto’s tegen al tegen aantrekkijk maandbedrag worden aangeboden.

De Model 3 heeft een zeer sportieve uitstraling en heeft een actieradius waarmee je een relatief grote afstand kunt afleggen. De auto heeft een stijlvolle maar minimalistische inrichting. Dit komt doordat je voornamelijk het grote scherm op het dashboard gebruikt om de auto te bedienen.

Het instapmodel van Tesla was de meest verkochte auto van 2019 en kreeg in 2020 een facelift.


Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.