Enovate internetmarketing
Image default
Bedrijven

Beginnen als ZZP’er

Werken als Zzp’er kan een hele leuke uitdaging zijn. Alle verantwoordelijkheden liggen namelijk bij jezelf en daardoor hoef je geen verantwoording af te leggen aan een baas. Werkschema’s zijn ook niet aan de orde omdat je zelf kan bepalen waar en wanneer je werkt. Voor sommige mensen voelt dit als een opluchting, voor anderen voelt het als een hel. Benieuwd naar wat Zzp’er zijn inhoudt? Lees dan snel verder!

Beginnen als Zzp’er

Om als zelfstandige zonder personeel te beginnen, heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste , heb je een idee voor je bedrijf nodig en dus moet je weten wat je precies voor soort bedrijf wilt beginnen. Ga je iets verkopen van producten of bied je je diensten aan? Nadat je dit in kaart hebt gebracht is het tijd voor de volgende stap. Bij de volgende stap ga je je inschrijven bij het KvK en ga je dus vastleggen dat je een eigen bedrijf hebt. Dit is een vereiste om in Nederland een bedrijf te starten. Daarna ga je kijken naar een ruimte voor je kantoor of je kunt ervoor kiezen om dit allemaal vanuit huis te doen. Uren registratie kan al gedaan worden via een simpel Excel sheet. Wil je het uitgebreider aanpakken? Dan kun  je kiezen voor en extern urenregistratie programma.

Urenregistratie als Zzp’er

Veel mensen kiezen ervoor om als Zzp’er te beginnen omdat zij dan meer kunnen verdienen. Dit is waar, als zzp’er kun je inderdaad veel meer verdienen dan wanneer je voor een grote organisatie werkt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je alles zo nauwkeurig mogelijk bij houdt zodat je geen uren vergeet op te schrijven en daardoor inkomsten mis loopt. Uren registratie is hiervoor de oplossing