Enovate internetmarketing
Image default
Dienstverlening

Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor een security operations center

Vandaag de dag is bijna ieder bedrijf vertegenwoordigd op het internet. Je dient er daarbij voor te zorgen dat data die klanten achterlaten optimaal beveiligd is. Maar ook jouw eigen informatie moet natuurlijk beschermd worden. Hiervoor maak je gebruik van een security operations center. Hiermee wordt alle data die je online hebt staan goed beveiligd. Het gaat dan onder meer ook over data van kantoorsoftware die je in de cloud bewaart. De tijd dat informatie op harde schijven staat, is namelijk vooral voor bedrijven al heel lang verleden tijd.

Zo zorg je ervoor dat je niet het slachtoffer wordt van een data-aanval

Soms komt het in het nieuws als een bedrijf of instelling het slachtoffer wordt van een data-aanval. Meestal gaat het dan om DDoS aanvallen of worden complete systemen gegijzeld. In het laatste geval wordt er losgeld geëist om weer toegang tot jouw bestanden te krijgen. Je wilt uiteraard niet in zo’n situatie belanden en daarom is het een goede stap om te kiezen voor een security operations center. Hiermee wordt jouw data beschermd, geback-upt en gemonitord. Eventuele aanvallen van buitenaf worden afgeslagen. Natuurlijk blijft het belangrijk dat jij en jouw medewerkers voorzichtig zijn. Dus: niet klikken op verdachte links en geen berichten openen via diensten als Messenger en WhatsApp om te voorkomen dat er alsnog iets misgaat.

Kies voor optimale bescherming van jouw bedrijfsdata

Als je de beveiliging van jouw bedrijfsdata wilt optimaliseren, neem je hiervoor contact op met ConanDoyle. Dit bedrijf voorziet jouw datacenter van een security operations center om jouw data zo optimaal mogelijk te beschermen. Daarnaast is het mogelijk om jouw systemen te laten doorlichten door een ethisch hacker van dit bedrijf. Deze probeert via verschillende manieren toegang tot gevoelige data te krijgen. Als er sprake is van lekken of zwakke plekken krijg je uiteraard tips en adviezen van ConanDoyle om de situatie te verbeteren. Op die manier voorzien zij jou van een totaaloplossing.

https://www.conandoyle.eu/nl