Enovate internetmarketing
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorg je goed voor je dekbedovertrek? Vijf onderhoudstips voor een langere levensduur en frisse u

Hoe zorg je goed voor je dekbedovertrek? Vijf onderhoudstips voor een langere levensduur en frisse uitstraling

Wanneer is de laatste keer dat jij je dekbedovertrek hebt schoongemaakt? Als je je het niet meer kan herinneren, dan is het tijd om deze blog te lezen. In deze blog vertellen we namelijk hoe je beter voor je dekbed kan zorgen. Zodat je dekbed langer mee gaat. In deze blog leer je de handige tips die je moeder nooit aan je heeft gegeven. Dus lees snel verder!

 

  1. Wassen doe je zo

Was het dekbedovertrek regelmatig: Was het dekbedovertrek regelmatig op een temperatuur van minimaal 60 graden om bacteriën en vuil te doden. Vermijd het gebruik van bleekmiddel, dit kan de kleuren en vezels beschadigen.

Was het dekbedovertrek binnenstebuiten: Was het dekbedovertrek binnenstebuiten om de kleuren te behouden en wrijving tijdens het wassen te verminderen.

Gebruik geen wasverzachter: Gebruik geen wasverzachter omdat dit de vezels kan beschadigen en de absorptie kan verminderen. In plaats daarvan kun je een scheutje azijn toevoegen om de kleuren te behouden en de vezels zacht te houden.

 

  1. Zo droog je je dekbed

Droog het dekbedovertrek op een lage temperatuur. Hang het dekbedovertrek op om te drogen of droog het op een lage temperatuur in de droger om te voorkomen dat het krimpt of beschadigt. Wanneer je de droger gebruikt kun je er ook voor kiezen om het dekbedovertrek even in de droger te doen en daarna op te hangen. 

Zo versnel je het droogproces en onderhoud je de dekbedovertrek wel beter. Dit is vooral toepasselijk voor een dekbedovertrek van 200×200. Dit dekbedovertrek is namelijk een stuk groter dan een 1-persoons dekbedovertrek en het dekbedovertrek kan op sommige plekken lastig droog worden

 

  1. Hoe hou je de kreuk eruit?

Het is natuurlijk niet nodig om je dekbedovertrek glad te strijken. Maar het ziet er wel mooi uit. Probeer voordat je uren bezig bent met strijken eerst de volgende tips. Je kan je tijd namelijk wel beter voor iets anders gebruiken.

Zorg dat je genoeg ruimte creëert in je huis om je dekbedovertrek op te hangen of overheen te leggen. Bijvoorbeeld een waslijn aan het plafond of een reling. Stop het dekbedovertrek eerst in de droger voordat je het ophangt. Wanneer het nog warm is, hang je het strak op of leg je het plat neer. Zo heb je een dekbedovertrek met minder kreukels.  

Ben je een perfectionist en neem je niet genoeg met een lichtelijk gekreukt dekbedovertrek. Strijk het dekbedovertrek indien nodig op een lage temperatuur om kreuken te verwijderen. Laat in ieder geval niet de droger het werk doen. Dit is slecht voor de vezels en zorgt ervoor dat het minder lang mee gaat. 

Deze tips zullen ervoor zorgen dat je favoriete dekbedovertrek veel langer mee gaat!

https://www.cinderella.nl/