Enovate internetmarketing
Image default
Auto's en Motoren

Het theorie examen auto

Als je voor je rijbewijs gaat rijlessen, zul je ook je theorie examen voor de auto moeten halen. Dit theorie examen wordt afgenomen bij het CBR. Het theorie examen bestaat uit drie onderdelen.

 1. Gevaarherkenning – gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.

  1.  – hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen.
  2.  – hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen.

Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden per vraag. Bij de onderdelen kennis en inzicht is geen tijd per vraag ingesteld. Je kunt zelf je tijd indelen. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden.

 

Wat is het CBR?

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (het CBR) is een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. Het CBR is door de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat belast met een verkeersveiligheidstaak: het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Het CBR zal zowel je theorie-examen afnemen als het praktijk examen. Het maakt niet uit of je bij een rijschool in Rijen  of bij een rijschool in Maastricht, het CBR neemt altijd de examens af.

Tips bij het theorie examen

Zoals je misschien al wel weet is het theorie-examen op tijd. Kijk daarom niet te lang naar de foto want de informatie staat voornamelijk in de vraag. Bekijk de foto en lees de vraag zorgvuldig door. Dit scheelt je zo een paar seconden per vraag. Dit zal je rijinstructeur van bijvoorbeeld rijschool Rijen je ook al hebben gezegd. Het theorie-examen voor de auto wordt heel erg onderschat. Het slagingspercentage ligt namelijk onder de 50 procent en veel mensen zakken voor de eerste paar keer. Maak samenvattingen van het boek en doe zoveel mogelijk online theorie-examens om de smaak te pakken te krijgen. 

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-rijen/