Enovate internetmarketing
Image default
Dienstverlening

Elektricien inschakelen: wanneer wel/niet?

Elektriciteit blijft voor velen onder ons toch een zekere vorm van magie, we weten wel dat het allemaal gegrond is in de wetenschap, maar voor de meesten blijft de eigenlijke werking ervan toch een mysterie; zolang het licht maar brandt, is er geen probleem. Iedereen is waarschijnlijk dan ook wel in staat om zelf een lamp te vervangen of bij stroomuitval eerst de zekeringen eens te controleren, maar veel ingewikkelder hoeft het toch niet te worden voordat een elektricien inschakelen de beste optie lijkt. Goed georganiseerde en veilige elektrische systemen maken het leven net iets zorgelozer, dus wanneer is het precies een aanrader om een elektricien op te trommelen?

Doe-het-zelf klusjes

Iedereen is natuurlijk anders en heeft verschillende achtergrondkennis, maar sommige klusjes vereisen meestal eigenlijk geen professionele hulp. Vaak gaat het om de installatie van de net niet plug-and-play klare apparatuur, zoals het ophangen van nieuwe lampen of spots; met een ‘suikerklontje’ en een schroevendraaier komt u al een heel eind. Voorzorgsmaatregelen zoals even de stroom uitzetten of wat bijlezen over het maximum wattage per stopcontact kan wonderen doen, maar in geval van twijfel kan het natuurlijk nooit kwaad om uit veiligheid toch eens te gaan aankloppen bij de buurman voor hulp en advies. 

Professioneel advies

Hoogmoed komt voor de val, en elektriciteit is natuurlijk weinig vergevend als het om ongelukken gaat. Wie het liever op veilig speelt kan altijd professionele hulp inroepen. Het internet staat vol met 24 uur elektricien services die u op zeer korte termijn uit de nood kunnen helpen. Ook is het altijd aangeraden om bij verbouwingen of renovaties een professional alle bedrading te laten leggen of nog eens te laten controleren. Dat wordt vaak (ietwat overmoedig) als doe-het-zelf klusje beschouwd, maar het loont om het aan een elektricien over te laten. Zij volgen namelijk allerlei conventies die het dan later, in geval van defecten, gemakkelijk maken om reparaties uit te voeren.