Enovate internetmarketing
Image default
Auto's en Motoren

Door corona is er veel minder openbaar vervoer

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat er in maart werd besloten om de druk op het Openbaar Vervoer te verlichten. Dit gebeurde door het advies te geven om thuis te werken. Daarnaast werden de scholen gesloten om besmettingen te voorkomen en dus minder Openbaar Vervoer gebruikers te hebben. Dit zou er namelijk voor kunnen zorgen dat het aantal besmettingen zou kunnen toenemen. Dit zorgde voor een enorme terugloop van gebruikers in het Openbaar Vervoer. Deze terugloop was wel 85% in de ochtendspits en een over de rest van de dag een dikke 60% lager dan voor corona. Door deze daling besloten de OV-bedrijven dat de er werd terug geschaald.

Waar let je op als reiziger?

De reiziger moet erop letten dat hij veel minder keus heeft om op verschillende tijden een bus, trein, tram of metro te pakken. Hierdoor kan het dus zijn dat je veel langer onderweg bent. Daarnaast is het belangrijk dat je een mondkapje draagt. Het is namelijk verplicht bij het gebruik van het OV. Mocht je dit niet doen dan zul je een boete krijgen. Deze maatregel in het OV is zo bedacht omdat het vaak onmogelijk is om te voldoen aan de 1,5 meter regel die in Nederland geldt. Denk er bijvoorbeeld eens aan om deze afstand te moeten bij het zoeken naar een plek in een bus waar 80% van de rijen al is gevuld. Het is dan niet mogelijk om op 1,5 meter van elkaar te gaan zitten. Het is essentieel dat iedereen gebruik kan maken van het OV en dus moet dit dan maar andere regels.

Auto een alternatief

Doordat het dus zo anders en moeilijker is in het OV kan de aanschaf van een auto een alternatief zijn. Hierbij moet er dan niet worden gedacht aan een compleet nieuwe auto maar een leuke kleine tweedehands. Het moet namelijk voor mensen mogelijk blijven om over twee jaar deze auto weer te verkopen zonder al teveel geld weg te gooien. De nieuwe auto is dus geen optie maar een tweedehands we degelijk. Het is slim om vooraf een calculatie te maken van de kosten die je verwacht te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten van de afschrijvingen, de verzekering en de brandstof. Het kan verstandig zijn om daarnaast even een opfris cursus te volgen bij een rijschool. Een voorbeeld hiervan is de rijschool in Dongen. Je kunt dan even alle fijne kneepjes weer opfrissen en met een goed en veilig gevoel weer in de auto stappen.

https://rijschoolintilburg.nl/rijschool-dongen/

Gerelateerde artikelen

Heeft u een Mercedes en bent u op zoek naar mat voor uw kofferbak?

Rijschool bvo is de beste rijschool

Start vanaf je 17de met autorijden