Enovate internetmarketing
Image default
Dienstverlening

De drie meest gangbare oorzaken voor kelderlekkage

Als u een kelderlekkage aantreft onder uw woning, dan is dat iets waar u het beste snel wat aan doet. Doet u dat niet, dan kan het vocht in uw kelder schimmel veroorzaken, voor gezondheidsproblemen zorgen en uw draagconstructie ernstig aantasten. Dat moet voorkomen worden en Van de Vossenberg weet exact wat de beste oplossing is voor u.

De meest voorkomende oorzaken

De beste oplossing wordt door deze specialist bepaald door te kijken naar de oorzaak van uw kelderlekkage en in Nederland zijn er dan drie veel voorkomende situaties.

  1. Hoog grondwater

Het grondwater in Nederland is al hoog en bij slechte weersomstandigheden stijgt het niveau nog verder. Dit veroorzaakt plassen in uw kelder en kruipruimte en dat zorgt weer voor een hoge luchtvochtigheid en condensatie tegen muren en het plafond van uw kelder. Als u hier sporadisch last van heeft, dan is het een goed idee om bodemisolatie met EPS te laten uitvoeren. Staat er eigenlijk altijd water in uw kelder, dan is een afwateringssystem de beste en permanente oplossing.

  1. Doorslaand vocht

Gaten en scheuren in de muren van uw kelder laten water door en dat wordt ook wel doorslaand vocht genoemd. Kelderlekkage als gevolg daarvan herkent u doordat de vochtige plekken op willekeurige plaatsen op uw muur ontstaan. De functie van de muren is om vocht tegen te houden, maar door ouderdom zijn ze niet meer waterdicht. Problemen met doorslaand vocht worden opgelost door uw kelder af te dichten en de muren met een waterdichte specie weer hun oude functie terug te geven.

  1. Optrekkend vocht

De laatste veel voorkomende oorzaak voor kelderlekkage is optrekkend vocht. Uw muren zuigen het grondwater als een spons op en houden het vast. U herkent dit probleem doordat de vochtplekken onderaan de muur beginnen. De beste oplossing is om uw muren te laten injecteren met een vochtafstotende gel of door ze als nog te laten onderkappen.

Schakel deze specialist in

Wilt u uw kelderlekkage onder handen laten nemen door de specialisten bij Van den Vossenberg? Neem dan eenvoudig contact met hen op om de mogelijkheden te bespreken. Zij helpen u graag van uw lekkage af!

https://vossenbergbv.nl/

Gerelateerde artikelen

Goedkope elektricien Arnhem voor jou

Schadevergoeding na een ongeval op transparante wijze behandeld

Een ontstoppingsbedrijf met jarenlange ervaring