Enovate internetmarketing
Image default
Internet marketing

7 boeken voor de ontwikkeling van geheugen

kotler on marketing

Weinigen zijn tevreden met hun geheugen. Voor velen is de enige manier om iets te onthouden eentonig onthouden, maar zelfs dit heeft slechts een tijdelijk effect. Wat als we gewoon niet weten hoe we ons geheugen correct moeten gebruiken? Een selectie van populaire boeken waarin u vele manieren zult vinden om uw geheugenvaardigheden drastisch te verbeteren:

‘Einstein loopt op de maan. The Science and Art of Memorization, “door Joshua Foer

Dit boek is het lezen waard omdat het wordt aanbevolen door Bill Gates zelf. Daarin vertelt de Amerikaanse journalist Joshua Foer over zijn 12 maanden durende voorbereiding op het US Memorization Championship, zijn overwinning daarin en de geschiedenis van geheugensteuntjes.

Geheugenontwikkeling door Harry Lorraine en Jerry Lucas

In hun bestseller, Developing Memory, delen Harry Lorraine en Jerry Lucas de geheimen van de kunst van het onthouden. Mnemonic, wat in vertaling uit het Grieks de kunst van het onthouden betekent, is een combinatie van speciale technieken en methoden die het onthouden van de nodige informatie vergemakkelijken. De basis van de methode is het vormen van associaties (verbindingen). Het boek bevat veel nuttige voorbeelden en methoden om het proces van het onthouden van moeilijk te onthouden informatie te vergemakkelijken.

Onthoud alles: leren zonder verveling en proppen, door Peter Brown, McDaniel Mark, Henry Rödiger

De auteurs van dit boek voerden een globale studie uit op het gebied van cognitieve psychologie en ontdekten dat alle methoden van onthouden die we gewend zijn oppervlakkig en van korte duur zijn. Waarom zijn intensieve cursussen voor één vak niet effectief? Waarom is het belangrijk om moeilijkheden te overwinnen bij het verkrijgen van nieuwe informatie? Wat is terugroepen en waarom is het zoveel effectiever dan uit het hoofd leren? Waarom is het handig om van het ene onderwerp naar het andere te springen om op de lange termijn te onthouden? Hoe snel uw voortgang controleren en kennishiaten identificeren? Dit boek zal nuttig zijn voor iedereen die nieuwe kennis effectief wil opnemen en in de praktijk wil gebruiken.

‘Het geheugen verandert niet. Taken en puzzels voor de ontwikkeling van intelligentie en geheugen “, door Angels Navarro

Dit boek is een praktische gids om uw geheugen te trainen. Het bevat veel oefeningen onderverdeeld in moeilijkheidsgraden. Memorisatietechnieken worden op een speelse manier gepresenteerd, omdat dit volgens de auteur de meest effectieve en natuurlijke manier is om het geheugen te trainen.

Verbeter je geheugen door Tony Buzan

Een van de vele boeken van Tony Buzan gewijd aan de ontwikkeling van intelligentie en geheugen. Tony Buzan is de auteur van een zeer populaire techniek voor het onthouden, creëren en organiseren van denken – “mindmaps”.

“Geheugentraining. Express Course “, door Ron Fry

Dit boek biedt de lezer eenvoudige en effectieve manieren om informatie van verschillende gradaties van complexiteit uit het hoofd te leren – ter voorbereiding op een examen, rapport of presentatie, om vreemde woorden, complexe termen en grote hoeveelheden informatie uit het hoofd te leren. Het boek is zes keer herdrukt in de VS en Europa.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram content strategy

https://marketingbook.shop/