Enovate internetmarketing
Image default
Marketing

Wat komt er allemaal kijken bij het laten maken van een webshop

Verkoop je producten online, dan is je webshop van groot belang. Maar als je een webshop laat maken, waar let je dan allemaal op? Wie kan uw webwinkel maken? In dit artikel leest u alles over wie een webwinkel voor u kan maken en welke kosten er komen kijken bij het maken van een webwinkel.

Het ontwerp van een website

Laten we, voordat we verder gaan, beginnen met het belangrijkste onderdeel: het ontwerpen van een website. Vaak kan een marketing bureau je hier goed bij adviseren. Niet alleen wil je een mooi uitziende website maken, wilt u ook een website maken die uw bezoekers biedt waar ze naar op zoek zijn.

Een van de belangrijkste dingen bij het ontwerpen van uw webwinkel is het kiezen van het juiste kleurenpalet. Als je kleuren gebruikt die niet bij elkaar passen, kan dat een onprofessioneel beeld geven. Daarom is het belangrijk om met zorg een kleurenschema te kiezen en een ontwerp te maken een winkel die erbij hoort. Een winkel heeft een grote invloed op uw bezoekers en kan een impact hebben op hoe zij over uw bedrijf denken.

Het ontwerp van de webwinkel is ook belangrijk omdat het helpt vertrouwen te scheppen tussen u en uw klanten. U wilt een professioneel imago creëren, iets vertrouwds waar mensen voor terug zullen komen, toch? Om dit te doen, moet je een professioneel uitziende website maken met mooie graphics. Een goede lay-out is net zo belangrijk als de kleuren, vergeet dat niet! Een goede lay-out helpt vertrouwen te wekken bij uw bezoekers; als ze zien dat u aandacht besteedt aan de kleine dingen dan zullen ze weten dat u ook aandacht besteedt aan hun bestellingen. Maak dus duidelijke scheidingen (maar niet te veel) tussen categorieën maak een menu en zorg ervoor dat uw bezoekers gemakkelijk hun weg kunnen vinden in uw winkel.

Als het gaat om het maken van de lay-out van uw webwinkel, moet u beslissen hoeveel pagina’s u in totaal wilt hebben. U moet ook categorieën maken voor elk item dat u verkoopt, zoals: ‘T-shirts’, ‘Jassen’ en ‘Hoeden’. Gebruik deze categorieën bij het ontwerpen van de pagina structuren binnen uw winkel; maak een structuur die gemakkelijk te navigeren is. Als mensen in de war raken, hun interesse verliezen of gewoon niet leuk vinden wat ze op een pagina zien, zullen ze weggaan en nooit meer terugkomen. Maak dus een gebruiksvriendelijke website die alles duidelijk weergeeft!

Een ander belangrijk aspect bij het ontwerpen van een mooi ogende webwinkel is het kiezen van goede foto’s van uw producten.Het hebben van mooie, duidelijke afbeeldingen is essentieel! Als u een website voor uw winkel maakt maar de afbeeldingen weglaat, zal dat een onprofessioneel imago creëren.

Bij het ontwerpen van uw online winkel, is het belangrijk om te weten wat voor soort foto’s u nodig heeft. Wilt u eenvoudige foto’s om te laten zien hoe mooi uw producten zijn? Of wilt u lifestyle foto’s waarop mensen te zien zijn die de kleding dragen in levensechte situaties? Het hangt er allemaal vanaf wat voor soort artikelen u verkoopt. Misschien zouden juwelen mooi staan met lifestyle foto’s; ze kunnen de juwelen dragen in verschillende outfits en locaties. Maar als u t-shirts verkoopt… wel, dan is het misschien beter om enkele eenvoudige productfoto’s te maken!

Zoekwoorden voor je webshop

Dat brengt ons bij het volgende aspect van het maken van een online winkel: het kiezen van goede zoekwoorden .De tekst die u voor uw productpagina’s maakt is belangrijk omdat het mensen helpt uw winkel te vinden. Als u een geweldige winkel maakt, maar niemand kan het vinden, wat is dan het punt?

De zoekwoorden die je kiest moeten gerelateerd zijn aan het soort producten dat je verkoopt. Bijvoorbeeld: gebruik ’t-shirts’ in plaats van ‘kleding’. Dit zorgt ervoor dat mensen die specifiek naar t-shirts zoeken, het veel makkelijker kunnen vinden dan wanneer ze alleen op ‘kleding’ zoeken. Blijf bij het kiezen van goede zoekwoorden dus bij het thema en onderwerp van de website!

Professionele uitstraling

Het derde ding dat een belangrijke rol speelt bij het ontwerpen van uw webwinkel is ervoor zorgen dat alles er professioneel uitziet. Er is niets zo onprofessioneel als spelfouten op een homepage. Iedereen maakt fouten, maar uw website is de plek om de aandacht van mensen te trekken; u wilt dat ze u vertrouwen en een professioneel imago creëren. Zorg er dus voor dat alles op uw winkel perfect is!

Natuurlijk komen er veel dingen kijken bij het maken van een online winkel. Er komen veel kleine en grote dingen bij kijken, maar als je deze drie hoofdpunten in gedachten houdt – mooie pagina’s ontwerpen, goede zoekwoorden kiezen en zorgen dat het er professioneel uitziet – dan zul je een geweldige winkel creëren!