Enovate internetmarketing
Image default
Marketing

Wat is een Digital Agency?

 

Reclamebureaus en marketingbureaus zijn begrippen die je vandaag de dag niet vaak meer tegenkomt. De Reclame- en marketingbureaus hebben plaatsgemaakt voor fancy nieuwe termen als Digital Agency, Creative Agency, Advertising Agency en Marketing Agency. In dit artikel leg ik je graag uit wat zo’n Digital Agency inhoudt en wat zo’n digitale partner voor jouw bedrijf kan betekenen. 

 

Kort gezegd zijn Digital Agencies strategische en creative partners die de online aanwezigheid van bedrijven beheren en optimaliseren. Verschillende werkzaamheden die je van een Digital Agency zou kunnen verwachten zijn:

 

  • Rebranding en merkstrategie
  • Marketingstrategie
  • Webdesign en website bouwen
  • Verbeteren vindbaarheid zoekmachines (SEO)
  • Zoekmachine advertenties (SEA)
  • Social media beheer en advertenties 
  • Contentcreatie in de vorm van film, fotografie, tekst, advertentiemateriaal
  • Conversie optimalisatie (CRO)
  • Leadopvolging / Marketing automation

 

 

Digital Agency vs. Marketing Agency

 

Waarom in zee gaan met een Digital Agency en niet met een conservatief marketingbureau? 

 

Een groot voordeel van een Full Service Digital Agency is dat zij vanaf het merkconcept volledig betrokken zijn bij jouw bedrijf. Een succesvolle marketingstrategie is er eentje die vanaf het merkimago tot de reclame-uitingen volledig zijn uitgedacht en afgestemd. Wat je vaak ziet is dat een marketingbureau gespecialiseerd is in bijvoorbeeld het vergroten van je naamsbekendheid of je vindbaarheid online. Het stukje merkconcept en positionering hebben zij geen aandeel in gehad, waardoor, in veel gevallen, de effectiviteit van de marketing niet optimaal is. 

 

Daarnaast heeft een Full Service Digital Agency ook alles onder één dak. Heb je een commercial nodig, dan zijn er genoeg partijen waar je een gelikte commercial kan laten maken. Een Digital Agency kan niet alleen een commercial of promotievideo voor je maken, maar kan dit ook wegzetten onder de juiste doelgroep. Wil je de bedrijfsfilm als binnenkomst van je website? Kan je dit gelijk laten realiseren. De perfect-afgestemde uitingen en het snelle schakelen maken een Digital Agency de ideale digitale partner voor jou als ondernemer. 

 

Brndz is zo’n Full Service Digital Agency waar conceptdenkers, designers, developers, filmmakers en online marketeers samenwerken aan jouw bedrijf. Eén team van specialisten dat je helpt met het behalen van je bedrijfsdoelstellingen en je als ondernemer volledig kan ontzorgen op online gebied.