Enovate internetmarketing
Image default
Zakelijk

Waarvoor kan je een luchtvideo allemaal inzetten?

Een luchtvideo kan op verschillende manieren worden ingezet. Zo kunnen ze allereerst natuurlijk ingezet worden voor het plezier en schieten van mooie beelden. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie, het bezoeken van een mooi gebied of het bekijken van wat random plekken van bovenaf. Ook voor het vastleggen van festivals, bruiloften en andere evenementen worden steeds vaker luchtvideo’s gemaakt. Ditzelfde geldt voor de filmmakerij. Reden hiervoor is dat de camera van een drone op iedere gewenste positie gepositioneerd kan worden wat zorgt voor geheel nieuwe dimensies. Daarnaast zijn er ook nog een tal val mogelijkheden die je misschien niet zo snel had verwacht.

Veiligheid en hulpverlening

Drones worden regelmatig ingezet om luchtvideo’s te maken ter bevordering van de veiligheid of het op gang helpen van hulpverlening. Zo kunnen drones bijvoorbeeld hulp bieden bij het zoeken van slachtoffers bij een ongeluk of in rampgebieden. Dit was te zien in China waarbij middels luchtvideo’s werd gezocht naar overlevenden van een aardbeving. Luchtvideo’s kunnen tevens bijdragen aan de veiligheid. Denk bijvoorbeeld maar eens aan grote evenementen waar overzicht gehouden moet worden of het opsporen van criminelen.

Inspectie

Door middel van luchtvideo’s kunnen er grote gebieden geïnspecteerd worden voor verschillende doeleinden. Voorbeelden hiervan zijn de wetenschap en de landbouw. Zo is het tegenwoordig goed mogelijk om omvangrijke gewassen te inspecteren of gebieden die onbereikbaar zijn te verkennen. Daarnaast zijn luchtvideo’s ook ontzettend waardevol binnen defensie. De drones zorgen er namelijk voor dat risicovolle gebieden geïnspecteerd kunnen worden zonder dat er mankrachten gewond raken.