Enovate internetmarketing
Image default
Marketing

Waarom elk bedrijf online marketing moet gebruiken

Er zijn heel veel verschillende redenen waarom bedrijven die moeten doen, in dit blog hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Naamsbekendheid

Goede online marketing helpt mee bouwen aan een goede naamsbekendheid, bijvoorbeeld met advertenties op social media platformen kan je dit creëren. Als het SEO vlak van je bedrijf goed werk verricht en scherp is kan dat ervoor zorgen dat je website hoger in google komt te staan. Dit zorgt ervoor dat alle mensen die zoeken naar iets wat je bedrijf doet je website zullen tegen komen, dit zorgt ook voor een grote bekendheid van je bedrijf. Dit wordt mogelijk gemaakt door goede zoekmachine optimalisatie.

 

Voor altijd

Een advertentie in een krant of op een bord langs de weg is maar tijdelijk, online marketing is voor altijd. Je moet dus even tijd er in steken maar dan heb je wel meteen iets wat goed is voor de naam van je bedrijf en dat altijd zal blijven. Online marketing is ook veel meer van deze tijd, iedereen is actief op internet. In deze tijd is het belangrijker om hoger op google te staan dan in een krantenadvertentie. 

 

Makkelijk meetbaar

Online marketing is ook veel makkelijker te meten dan bijvoorbeeld een krantenadvertentie, je kan precies meten hoeveel mensen er via advertenties op je website komen. Maar ook waar mensen het meest op zoeken, of voor social media marketing welke mensen door veel mensen gevolgd worden op social media. Via online marketing is het veel makkelijker ook om een bepaalde doelgroep te targeten, door bijvoorbeeld op account te promoten wat jongeren volgen. Dit geld voor alle doelgroepen en ook leeftijdscategorieen, zelfs voor ouderen is online marketing van toepassing omdat iedereen actief is op internet.

Beter voor je budget.

Online marketing is goedkoop, al helemaal als je het gaat vergelijken met een krantenadvertentie. Een paar oplages uit een krant kosten een godsvermogen in vergelijking tot een facebook post dit is ook een reden waarom online marketing zo wordt aangeraden. Precies ook om deze reden zien we deze tijd veel jonge ondernemers bedrijfjes promoten op social media. En waarom? omdat het niks tot weinig kost, je maakt simpelweg een pagina aan en je post wat foto’s op die pagina en je kan in theorie al bijna van start.

 

Voor iedereen beschikbaar en toegankelijk

Het mooie aan online marketing is dat iedere ondernemer het mogelijk zelf kan doen maar in ieder geval kan laten doen door een ander bedrijf. De laatste jaren zijn er honderden misschien wel duizenden online marketing bureau’s gestart. En dat laat alleen al zien hoe hard de ontwikkeling van Nederland begint te groeien.

 

Online marketing is simpelweg de toekomst.