Enovate internetmarketing
Image default
Marketing

Beter vindbaar worden op Google: de 5 grootste voordelen

Google is de grootste zoekmachine op het internet. Op Google is van alles te vinden. Onderhand heeft ieder bedrijf wel een website op Google. Omdat er zoveel websites op het internet zijn, zijn er ook heel erg veel concurrenten die allemaal hoog in de zoekresultaten willen komen. Heel veel online marketing bedrijven hebben gebruik gemaakt van deze vraag en bieden SEO (zoekmachine optimalisatie) aan.

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Door SEO zal je website beter te vinden zijn in de zoekresultaten en dat is precies wat je moet willen als je een website hebt, want dit zorgt voor meer bezoekers op je website en dus meer potentiële klanten. Per dag worden er alleen al in Nederland 50 miljoen zoekopdrachten gedaan op Google. Uit onderzoek is geconcludeerd dat 70% van de mensen die iets zoeken op Google niet eens verder dan de eerste 4 zoekresultaten kijkt. Als jouw website in de top 4 hiervan staat trek je heel veel mensen naar jouw website toe. Dus is goed vindbaar zijn in zoekmachines enorm belangrijk en een kans die je moet benutten. Er zijn veel bedrijven die dit aanbieden. DoubleSmart online marketing bureau is een van de bedrijven die dit aanbiedt.

 

1. SEO geeft je meer bekendheid op internet

Door SEO kom je hoger aan in de zoekresultaten waardoor je beter te vinden bent in zoekmachines en je dus je meer bezoekers krijgt. Er komen meer mensen op jouw website terecht als je in de top 4 van een zoekmachine staat. Dit kun je bereiken door goed en effectief aan SEO te werken. Om ervoor te zorgen dat dit goed gedaan wordt kan je het uitbesteden aan online marketing specialisten.

2. SEO heeft een langdurig effect

Voor bezoekers die je krijgt via zoekmachines betaal je niets en websites die hoog in zoekmachines blijven staan blijven bezoekers voor je opleveren voor je website. SEO geeft dus voor een lange tijd voordeel. Het kan voordeel geven voor maanden en soms zelfs jaren. Zo kan het zijn dat je van een artikel dat je een paar jaar geleden hebt geschreven nog steeds bezoekers krijgt en dus potentiële klanten krijgt en dit dus zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

3. SEO kan je geld besparen

SEO zorgt ervoor dat je geen advertenties hoeft te kopen om toch hoog in Google te komen. Dit is dus heel wat goedkoper dan advertenties kopen bij Google Adwords. Als je SEO goed wilt uitvoeren moet je er wel veel tijd in stoppen.

4. SEO zorgt voor veel vertrouwen

Mensen die Google gebruiken vertrouwen op Google om betrouwbare sites bovenaan te zetten in de zoekresultaten. Dus als jouw website hoog staat in de zoekresultaten hebben mensen meer vertrouwen in de betrouwbaarheid van jouw website. Dit vertrouwen is vooral belangrijk voor webshops, omdat mensen op onbetrouwbare sites geen aankopen doen. Ze zijn namelijk bang om bestolen te worden van hun geld.

5. SEO trekt de juiste mensen aan

SEO zorgt ervoor dat er alleen mensen naar jouw site komen die geïnteresseerd zijn in de producten die jij verkoopt. Als Mensen een zoekopdracht intypen die te maken heeft met wat jouw bedrijf aanbiedt, kom jij bovenaan in de zoekresultaten te staan.