Enovate internetmarketing
Image default
Gezondheid

Niks vervelender dan chronisch hoesten

Denkt u last te hebben van chronisch hoesten? Niks vervelender dan dat. Het liefste heeft u natuurlijk dat u er nu ter plekke vanaf bent. Dit kan ik helaas niet garanderen. Wel kan ik u misschien wat meer informatie geven over chronische hoest. Zo kunt u er via deze tekst achter komen wat chronische hoest nou eigenlijk is en wat hoesten nou precies met jou en je lichaam doet. Ben je benieuwd naar deze informatie, lees dan vooral dit verhaal af. Ik zal proberen het zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk voor u uit te leggen.

Wat is chronische hoest?

We spreken van chronische hoest zodra de hoest langer aanhoudt dan acht weken. Wanneer u dus zeven weken aan het hoesten bent, mag er nog niet gesproken worden van chronische hoest. Dit is het geval bij volwassenen. Voor kinderen geldt er iets anders. Namelijk, bij kinderen wordt van chronische hoest gesproken wanneer de hoest langer aanhoudt dan vier weken. Iedereen kan er op een moment in zijn of haar leven last van hebben. Het is niet erfelijk. Helaas zijn er ook weinig oplossingen voor. Daarom is het voor u het beste om hier een gesprek over aan te gaan met uw huisarts.

Wat doet chronische hoest met u?

Chronische hoest uit zich bij iedereen op een andere manier. Waar de ene alleen last krijgt van een droge of zere keel, kan een ander persoon last krijgen van meerdere klachten. Zo kan er ook hoofdpijn ontstaan of pijn bij de schouders. Dit ligt ook aan de houding die u aanneemt. Wanneer u last heeft van schouderklachten, is het altijd verstandig om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut. Deze zal waarschijnlijk de klachten kunnen verminderen, al dan niet laten verdwijnen. Ook pijn tussen de ribben kan ontstaan door chronische hoest. Ook hierbij is het een goed idee om de hulp in te schakelen van een dokter of fysiotherapeut.