Enovate internetmarketing
Image default
Onderwijs

Maak kennis met de talrijke bijzonderheden van de Franse cultuur

Frankrijk, een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige kunst en gastronomie van ongekende wereldklasse. Maar er zijn nog veel meer bijzonderheden te ontdekken over Frankrijk en de Franse cultuur. In dit blog nemen we je mee langs al deze noemenswaardigheden. 

 

De Franse taal 

Een belangrijk aspect van de Franse cultuur is de Franse taal. Frans is niet alleen de officiële taal van Frankrijk, maar wordt ook gesproken in delen van België, Zwitserland, Canada, en delen van Afrika. Het Frans is een van de meest romantische en elegante talen ter wereld en wordt beschouwd als de taal van de liefde. Het is dus zeker een goed idee om een cursus Frans of zakelijk Frans te volgen. 

 

De Franse cuisine 

Een ander aspect van de Franse cultuur is het belang dat wordt gehecht aan het culinaire aspect van het leven. Fransen houden van lekker eten en drinken en het is dan ook geen verrassing dat de Franse keuken wereldwijd bekend staat om zijn verfijnde smaken en culinaire hoogstandjes. Van croissants en baguettes tot wijn en kaas, de Franse gastronomie heeft voor ieder wat wils. 

 

Kunst en architectuur 

Naast de taal en de culinaire tradities, staat Frankrijk ook bekend om zijn prachtige architectuur en kunst. Van de Eiffeltoren tot het Louvre, Frankrijk heeft een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken. De Franse kunst en literatuur hebben ook een grote invloed gehad op de wereldcultuur, met bekende kunstenaars als Claude Monet en schrijvers als Victor Hugo. 

 

French Fashion 

Ten slotte staat Frankrijk ook bekend om zijn houding ten opzichte van mode en stijl. Parijs wordt beschouwd als de hoofdstad van de mode en Franse modeontwerpers hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de internationale modescene. De Franse stijl wordt gekenmerkt door een mix van klassiek en modern en wordt wereldwijd geïmiteerd. 

 

Kortom, de Franse cultuur heeft vele bijzonderheden te bieden, van de elegante taal tot de verfijnde gastronomie en de prachtige kunst en architectuur. Het is dan ook geen verrassing dat Frankrijk een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld is. Dus waar wacht je nog op? Boek een reis naar Frankrijk en ontdek de schoonheid van de Franse cultuur! 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/frans/