Enovate internetmarketing
Image default
Woningen

HOE REPARATIES UIT TE VOEREN IN LOFT-STIJL

appartement te koop

U bladert al uren achter elkaar door foto’s met interieurs en kunt de stijl niet bepalen. Klassiek – te pretentieus, Scandinavisch – ascetisch, Provence – want “meisjes zijn zulke meisjes”, en in het minimalisme is er geen plaats voor creativiteit. En dan valt een foto van het interieur in loftstijl op en denk je: “Dit is het!” Maar even later begin je een foto voor je appartement te proberen, en onvermijdelijk overweldigen de twijfels je: is het geschikt voor een woonruimte? Hoe ontwerp je een kinderkamer in loftstijl? En waar haal je een bakstenen muur als het huis in een nieuw gebouw staat? En wat moet er nog meer zijn om genoeg “hok” te hebben?

In dit artikel stellen we voor om samen de details te begrijpen die de loft onderscheiden van andere interieurstijlen en om te zien hoe deze stijl toepasbaar is bij de renovatie van appartementen. Laten we meteen reserveren dat het interieur in loftstijl sinds kort massaal wordt gebruikt bij het ontwerpen van kapperszaken en kookkunst, maar na het lezen van dit artikel zul je zien dat het perfect is voor woonruimtes. Een interieur in loftstijl is tenslotte een echte droom voor jonge, interessante mensen met een eigen kijk op deze wereld, het geeft volledige vrijheid bij het kiezen van interieurdetails, meubels, decor en ruimte-organisatie. Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste details die het hok onderscheiden van alle andere stijlen en het ongelooflijk praktisch maken.

Loftstijl in het interieur: Wanddecoratie

Het belangrijkste kenmerk van het interieur in loftstijl is de ruwe wanddecoratie. De belangrijkste materialen hier zijn beton, glas, baksteen, metaal, hout en gips. Minimalisme en eenvoud beheersen de bal, geen dure en pretentieuze afwerkingen! Het meest herkenbare decorelement van interieurs in loftstijl is de bakstenen muur. Dit is een gedurfde en lichte interieuroplossing. Fans van vlak metselwerk zullen dol zijn op de decoratieve tegels; ze zijn eenvoudig te plaatsen en vereisen geen speciale zorg. De optie met behang voor metselwerk is goed voor de verscheidenheid aan kleuren en het gebruiksgemak. Getextureerde gevelsteen heeft verschillende kleuren. Graffiti, abstracte muurschilderingen en schilderijen, vrolijke posters, verkeersborden, borden met straatnamen passen goed in het interieur. Deze afwerking past bij de gedurfde en vastberaden experimenteerders.

Loft-stijl in het interieur: ramen en gordijnen

De verlaten fabrieken die aanleiding gaven tot de loftstijl hadden enorme ramen en helemaal geen gordijnen. Daarom wordt algemeen aangenomen dat de loftstijl in het interieur niet helemaal geschikt is om een ​​gezellig familienest te creëren. Grote ramen, boogramen en panoramische beglazing zien er hier perfect uit. Zeker met een donkere lijst en veel verdelers. Gordijnen zijn helemaal niet nodig, maar als ze dat wel zijn, moeten ze worden gecombineerd met brute afwerkingen en origineel meubilair. Jaloezieën of vouwgordijnen zijn meer geschikt voor de loftstijl in het interieur, maar als u zachtheid wilt toevoegen, kunt u smalle zijgordijnen van dikke gordijnstoffen of eenvoudige metalen gordijnen gebruiken op vloerdoorvoeren zonder plooien, ruches en franjes. Een simpele snit en neutrale kleuren zijn een must.

Loft-stijl in het interieur: plafonddecoratie

Bijna elke optie voor plafondontwerp past in het interieur in loftstijl. De eenvoudigste manier is om het plafond te primen en te schilderen met witte verf op waterbasis. Open armaturen, kuilen of balken passen perfect bij het decor. Als je een laag plafond hebt, kun je het in de kleur van de muren schilderen en lichten rond de omtrek plaatsen, waardoor het visueel wordt verhoogd. Om het plafond hoger te laten lijken zonder achtergrondverlichting, moet de verf ervoor een paar tinten lichter worden gekozen dan voor de muren. Als u een voorstander bent van spanplafonds, is het beter om metallic en grijze tinten te kiezen, het ziet er stijlvol en ongebruikelijk uit. Afwerking met houten panelen is zeer geschikt, dit verhoogt de geluidsisolatie en de ecologie van de ruimte en er is geen voorafgaande uitlijning vereist. Gelukkige eigenaren van hoge plafonds kunnen originele balkenplafonds toevoegen aan het interieur in loftstijl. Metalen buizen en bedrading direct onder het plafond harmoniëren perfect met de eenvoudige fabrieksarmaturen die typisch zijn voor een interieur in loftstijl. Elegante of glamoureuze kroonluchters in combinatie met een brutaal plafond zien er interessant uit. Beton is nog steeds de favoriet. De voordelen zijn milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, veelzijdigheid en budget. Elk van deze plafondafwerkingen past perfect in een zolder.

Loft-stijl in het interieur: open plan

Omdat aanvankelijk de loftstijl verscheen tijdens de ontwikkeling van niet-residentiële panden voor kantoren en appartementen, werd een open plan een belangrijk kenmerk. Voor een meer succesvolle uitvoering zijn gebouwen met een groot gebied met grote ramen het meest geschikt. Zonering is kenmerkend – de verdeling van het grondgebied van het appartement in afzonderlijke zones, bijvoorbeeld dineren, werken, enzovoort. Meestal zijn ze van elkaar gescheiden door meubelstukken, schermen of partities. Dit helpt ruimteverlies te voorkomen door de afwezigheid van gangen en muren in het appartement. Loftstijl in het interieur is volledige vrijheid bij het kiezen van afwerkingen, meubels en decorelementen voor uw huis. Koud beton, gezellig hout en ongebruikelijk metselwerk, optionele hoofdwanden en een enorme keuze aan opties voor het afwerken van het plafond. Alle basiselementen van de loftstijl in het interieur kunnen zonder speciale materiaalkosten worden gemaakt. Deze stijl is geschikt voor mensen die houden van vrijheid, gewaagde beslissingen en niet bang zijn om stereotypen te vernietigen.

te koop huis deurne

https://be.propenda.com

Gerelateerde artikelen

Verkort toilet nodig? Let dan hierop!

Schuiframen vervangen

Interieurdesign 2021