Enovate internetmarketing
Image default
Dienstverlening

Elektrische storing? Los het zo snel mogelijk op!

Het licht valt uit. Nee het was geen medewerker die een grapje uithaalde, en je bent ook de enige in de straat. Dan heb je last van een stroomstoring. Tijdens die storing ligt je winkel geheel stil. Je kan je kassa niet gebruiken, je kan niet bellen, en als je goederen in een koelcel hebt liggen doet de koeling van die koelcel het ook niet meer. Om je bedrijf weer snel terug op de rails te krijgen heb je de hulp van Elektricien spoed Zoetermeer nodig. Zij zorgen ervoor dat alles wordt nagekeken en eventuele toekomstige storingen worden voorkomen.

Wat kan de storing veroorzaakt hebben?

Een elektrische storing kan vele oorzaken hebben. De eerste waar mensen aan denken is vaak kortsluiting. Maar kortsluiting is lang niet altijd de oorzaak. Soms kan ook een kabelbreuk de oorzaak van de storing zijn. Kabelbreuken zijn niet altijd zichtbaar dus kan het een hele klus worden om de plek van de breuk op te sporen. Elektriciens hebben hier speciaal gereedschap voor, en met de hulp van een elektricien duurt het opsporen van de kabelbreuk dus veel minder lang en ben je zo weer op gang.

Wat zijn de gevaren van een storing?

Hoewel een elektrische storing normaal alleen irritant is kunnen er ook nog een aantal andere gevaren aan kleven. De meest voorkomende is brandgevaar. Als er spontaan brand ontstaat is dit namelijk meestal de schuld van elektra. Een oude kabel kan bijvoorbeeld een deel van het isolatiemateriaal door slijtage verloren zijn geraakt, of een rat heeft de kabel aangezien voor een snack en is geëlektrocuteerd geraakt. Maar soms kan een kabel ook te dun blijken voor de lading die erop staat. De kabel wordt dan warmer dan zou moeten en kan dan in brand vliegen.